Létrehozva: 2021.04.14.

Sztárok népszerűsítik a régi életünket garantáló vakcinákat

Kampányt indít a kormány: ismert magyar sztárok és neves egészségügyi szakemberek állnak ki a koronavírus elleni oltás mellett.

Hazánkban jól halad a koronavírus elleni oltás, az Európai Unióban a leggyorsabb tempót diktáljuk. Éppen most léptük át az egyik álomhatárt, a 3 millió beoltottat, és egyre többen regisztrálnak is – mára több mint 4 millióan –, ám ez még nem elég a nyájimmunitáshoz, ezért indítják a kampányt.

A sztárok közül többek között Cseh László is népszerűsíti a vakcinát (Fotó: MTI)

Híres embereket kértünk fel arra, hogy a személyes tekintélyüket és vonzerejüket vessék latba, és minél több embert vegyenek rá a regisztrálásra és az oltásra” – emelte ki a Kossuth Rádióban nemrég Orbán Viktor miniszterelnök. A részletes tájékoztatóból pedig kiderül: az akcióban a személyes ta­pasztalatok és az egész­ségszakmai álláspontok is helyet kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel, és Nagy Feró is. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Dr. Merkely Béla és Dr. Szlávik János is buzdít az oltásra.

Miklósa Erikának hiányzik a közönség

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán operaénekesnő elmúlt 30 éve a folyamatos utazásról szólt, bőröndből öltözködött, miközben a világ különböző tájain lépett fel, hotelszobákban aludt. Így, amikor tavaly márciusban a koronavírus-vi­lágjárvány miatt bezárt a világ, ő élvezte, hogy a családjával lehet.

„Nagyon ér­dekes volt az elmúlt egy év, szinte hihetetlen volt, hogy ennyi időt tudok a családommal tölteni„ – mesélte a Borsnak Miklósa Erika. Az első pár hónap ajándék volt számomra. Örültem annak is, hogy sok időm jutott a tehetséggondozásra. De már nagyon hiányzik a közönséggel való személyes találkozás, engem most érintett ez meg igazán. Hiányzik ez a fajta energiaáramlás. Ezért is kampányolok az oltás mellett, társadalmi szinten is nagyon fontos, hogy be legyünk oltva, ez a felelős lépés. Ha hosszú távon gondolkozunk, ez elengedhetetlen része az életünknek most. Mindig igyekszem pozitívnak lenni, és azt is látom, hogy sok jó dolgot is hozott ez az időszak, az egymásra figyelést. Az emberek megtanultak újra nyitni a másik felé. Én közösségi ember vagyok, és ha én felelősen viselkedem, a környezetem is, az hatással van a nagyobb közösségekre is. Ez a vírus ráébresztett sok mindenkit, hogy öntudatosabb életet kell élni, nem szabad felelőtlennek lenni!”

Cseh László is beoltva

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó igyekezett hasznosan tölteni a koronavírus-fertőzés miatti bezártságot.

„Én is megkaptam már mindkét oltást, és biztatok mindenkit arra, hogy oltakozzon. Nagyon fontos, hogy minden eszközzel védekezzünk a koronavírus ellen, és az oltással elkerülhetőek a fertőzés okozta súlyos hatások, egészségromlás, most ez a legfontosabb. Azt még nem lehet tudni, hogy a vakcina mellett el lehet-e kapni a vírust, de mindenképpen jobb, mint súlyos betegen kórházba, lélegeztetőgépre kerülni. Csak így kaphatjuk vissza a szabadságunkat, ha kialakul a nyájimmunitás. Így indulhat újra az élet, amire mindenki vár. Bár én is élveztem a karantént tavaly eleinte, kertészkedtem, besegítettem a konyhában a feleségemnek, mondjuk, konyhafőnök már biztos nem leszek. Én nem is azt tartom egyébként fontosnak, hogy lesznek-e nézők a versenyeken, hanem azt, hogy a sportélet amatőr és profi szinten is beinduljon, újra normálisan működjön.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek