Sztárok népszerűsítik a régi életünket garantáló vakcinákat

Kampányt indít a kormány: ismert magyar sztárok és neves egészségügyi szakemberek állnak ki a koronavírus elleni oltás mellett.

Hazánkban jól halad a koronavírus elleni oltás, az Európai Unióban a leggyorsabb tempót diktáljuk. Éppen most léptük át az egyik álomhatárt, a 3 millió beoltottat, és egyre többen regisztrálnak is – mára több mint 4 millióan –, ám ez még nem elég a nyájimmunitáshoz, ezért indítják a kampányt.

A sztárok közül többek között Cseh László is népszerűsíti a vakcinát (Fotó: MTI)

Híres embereket kértünk fel arra, hogy a személyes tekintélyüket és vonzerejüket vessék latba, és minél több embert vegyenek rá a regisztrálásra és az oltásra” – emelte ki a Kossuth Rádióban nemrég Orbán Viktor miniszterelnök. A részletes tájékoztatóból pedig kiderül: az akcióban a személyes ta­pasztalatok és az egész­ségszakmai álláspontok is helyet kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel, és Nagy Feró is. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Dr. Merkely Béla és Dr. Szlávik János is buzdít az oltásra.

Miklósa Erikának hiányzik a közönség

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán operaénekesnő elmúlt 30 éve a folyamatos utazásról szólt, bőröndből öltözködött, miközben a világ különböző tájain lépett fel, hotelszobákban aludt. Így, amikor tavaly márciusban a koronavírus-vi­lágjárvány miatt bezárt a világ, ő élvezte, hogy a családjával lehet.

„Nagyon ér­dekes volt az elmúlt egy év, szinte hihetetlen volt, hogy ennyi időt tudok a családommal tölteni„ – mesélte a Borsnak Miklósa Erika. Az első pár hónap ajándék volt számomra. Örültem annak is, hogy sok időm jutott a tehetséggondozásra. De már nagyon hiányzik a közönséggel való személyes találkozás, engem most érintett ez meg igazán. Hiányzik ez a fajta energiaáramlás. Ezért is kampányolok az oltás mellett, társadalmi szinten is nagyon fontos, hogy be legyünk oltva, ez a felelős lépés. Ha hosszú távon gondolkozunk, ez elengedhetetlen része az életünknek most. Mindig igyekszem pozitívnak lenni, és azt is látom, hogy sok jó dolgot is hozott ez az időszak, az egymásra figyelést. Az emberek megtanultak újra nyitni a másik felé. Én közösségi ember vagyok, és ha én felelősen viselkedem, a környezetem is, az hatással van a nagyobb közösségekre is. Ez a vírus ráébresztett sok mindenkit, hogy öntudatosabb életet kell élni, nem szabad felelőtlennek lenni!”

Cseh László is beoltva

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó igyekezett hasznosan tölteni a koronavírus-fertőzés miatti bezártságot.

„Én is megkaptam már mindkét oltást, és biztatok mindenkit arra, hogy oltakozzon. Nagyon fontos, hogy minden eszközzel védekezzünk a koronavírus ellen, és az oltással elkerülhetőek a fertőzés okozta súlyos hatások, egészségromlás, most ez a legfontosabb. Azt még nem lehet tudni, hogy a vakcina mellett el lehet-e kapni a vírust, de mindenképpen jobb, mint súlyos betegen kórházba, lélegeztetőgépre kerülni. Csak így kaphatjuk vissza a szabadságunkat, ha kialakul a nyájimmunitás. Így indulhat újra az élet, amire mindenki vár. Bár én is élveztem a karantént tavaly eleinte, kertészkedtem, besegítettem a konyhában a feleségemnek, mondjuk, konyhafőnök már biztos nem leszek. Én nem is azt tartom egyébként fontosnak, hogy lesznek-e nézők a versenyeken, hanem azt, hogy a sportélet amatőr és profi szinten is beinduljon, újra normálisan működjön.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!