Kordáék segítenek a magányos nyugdíjasokon a járványhelyzet alatt

Schmuck Andort nem hiába emlegetik a nyugdíjasok védőszentjeként, a politikus ugyanis pontosan tisztában van azzal, milyen nehéz nekik lelkileg feldolgozni a járványhelyzet miatti bezártságot és elmagányosodást. A Tisztelet Társaságának elnöke ezért most egy nagyszabású mozgalmat indított, amihez számos magyar híresség csatlakozott!

Halló, itt vagyunk! – ez a neve Schmuck Andor legújabb akciójának, amivel a koronavírus miatt magányosan, gyakran rettegésben élő szépkorúakon óhajt segíteni. A kezdeményezés lényege, hogy az egyedül, elhagyatottan élő nyugdíjasok megírhatják, melyik magyar hírességgel szeretne pár percet beszélni telefonon, az ismert művész pedig egy picit lelket önt belé, szebbé varázsolja a napját.

Fotó: Ripost

„Ez technikailag úgy néz ki, hogy én átküldöm a hírességnek az adott szépkorú nevét és telefonszámát, majd egy kis egyeztetés után az empatikus sztár már tárcsázhatja is a számot. Azt természetesen mindegyik híresség maga dönti el, hogy hetente hány hívást vállal, már egyetlen beszélgetés is nagy megtiszteltetés, nagy segítség” – avatott be minket a részletekbe Schmuck, akivel már szerda délelőtt madarat lehetett volna fogatni, a példa értékű mozgalomhoz ugyanis néhány röpke óra leforgása alatt több mint 15 ismert arc csatlakozott.

Közéjük tartozik a Korda házaspár is, akik elsőként mondtak igent. Már csak azért is, mert több kilenc hónapja élnek a külvilágtól elszigetelődve, senkit sem engednek be a házba, ezért maximálisan átérzik a nyugdíjasok helyzetét.

Fotó: Bors / Dombóvári Tamás

„Hál' Istennek, mi ketten vészeljük át ezeket a nehéz hónapokat, de el tudjuk képzelni, milyen lehet a helyzete annak, akinek ugyanezt kell tennie a kora miatt, de teljesen egyedül. Borzalmas lehet! Mi nagyon szeretjük őket, megértjük a problémáikat és úgy vagyunk vele, hogy ez a legkevesebb, amit megtehetünk értük. Nagyon szeretnénk egy kis lelket önteni beléjük” – kezdte a Ripost-nak Balázs Klári, akitől kisvártatva Korda György vette át a szót.

„Az életünkben most jött el először az az időszak, amikor ugyanazt az életet éljük, mint az átlag nyugdíjasok, hiszen nincsenek fellépések. Klárika főz, mos, takarít, nincs segítségünk, mert nem merünk beengedni senkit. Eddig teljesen más volt az életvitelünk, most viszont pontosan tudunk velük azonosulni. Átérezzük a helyzetüket. Nagyon szeretjük őket, tudjuk, hogy milyen nehéz helyzetben vannak, ráadásul mivel idősek, korlátok közé vannak szorítva” – nyilatkozta Korda György, aki már alig várja az első hívást.

Sorra csatlakoztak a magyar sztárok A Korda házaspáron kívül olyan hírességek mondtak igent Andor kezdeményezésére, mint Csongrádi Kata, Beleznay Endre, Vásáry André, Hajdú Péter, Nyertes Zsuzsa, a Nyári család, Fodor Zsóka, Delhusa Gjon, Csonka András és többek között Ungár Anikó. Igaz, a lista folyamatosan bővül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Majka kisebbik fia Törökországból kezdi meg az iskolát

origo.hu

Ijesztő részletek a debreceni szexuális támadásról

borsonline.hu

A fél országra másodfokú riasztást adtak ki: ekkor érkezik meg a vihar

hirtv.hu

Várják a mentőhelikoptert, nagy a baj Fertőendrédnél

ripost.hu

Ennél szexibbet nem látsz: Levetkőzött az Exatlon amazonja

mandiner.hu

Az oroszokat megérti, Orbánt dicséri, a liberálisok miatt szomorú a Facebook mesterséges intelligenciája

mandiner.hu

Holtan találtak Washingtonban egy Putyin-kritikus orosz milliárdost

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? 13 tuti receptötlet az államalapítás jegyében

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Rákóczi Feri

ripost.hu

Meztelenül fekszik a kertben, totál pucéran kapták le a bomba testű szupermodellt

ripost.hu

"Fullos" - Bombatestet villantott az ismert magyar rádiós menyasszonya

life.hu

Hüvelyfolyás gyulladás nélkül: erről ismerheted fel a bakteriális vaginózist

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Megvan a nap: Erre a dátumra várnak Fekete Dávid károsultjai

SZTÁRDZSÚSZ

Ijesztő fotó: Lila foltok borítják a Dancing with the Stars sztárjának testét

SZTÁRDZSÚSZ

Borbás Marcsi odavan az őrségi konyhakertjéért - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Különleges járgánnyal rohangál Rékasi Károly - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

"Hol a cicid?" - Tették fel a kínos kérdést Dér Heninek e fotó láttán