Xantus Barbara: Ez a karácsony nagyon más lesz

Xantus Barbara szerint is ez a karácsony más lesz mint a többi. Most felértékelődnek a dolgok az értékek az emberek életében, hiszen a koronavírus miatt sokakat ért veszteség.

Xantus Barbara egy időre elveszítette a munkáját a koronavírus miatt, ahogy lapunk megírta maszkokat árul részmunkaidőben. Időközben egyik rokonát is elveszítette, s bár nem a koronavírus szakította el a családtól a gyász feldolgozása is sokkal nehezebb ebben a kritikus időszakban. Az ünnepek közeledtével mindenki sokkal érzékenyebb.

Fotó: Szabolcs László

„Nézem a reklámokat a tévében és ugyanazt sugallják mint a pandémia előtt. Pedig nekünk most nem olyan karácsonyunk lesz mint korábban. Sok elhunyt lesz a vírus miatt karácsonykor” – mondta szomorkásan a színésznő, aki jól tudja miről beszél, hiszen őt is komoly veszteségek érték.

„Az én nagybátyám is most ment el, igaz ő nem Covidban hunyt el, de miatta sem lesz szép karácsonyunk. De szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki a megélhetésért vagy a szerette életért aggódik. Nekik azért nem lesz. Színészként biztosan szuperérzékenyen gondolkodom, de így érzek” – mondta Xantus Barbara, aki esténként filmekkel próbálja kikapcsolni a gondolatait, így képes egy időre minden negatív dologról megfeledkezni.

„Sajátos terápiát szoktam alkalmazni. Este beteszek egy filmet, és végre kikapcsolhatok. Romantikus vagy világháborús mozikat szoktam nézni, mert a történelem magával ragad, olyankor megáll az idő” – fejezte be a színésznő, aki érzékenysége ellenére mindig optimista, így már alig várja, hogy jövőre ismét a színpadon álljon.

 

Karácsonyra online előadással készül Xantus Barbara néhány kollégájával online előadásra készül. „Néhány kollégámmal összeálltunk, és megcsináltuk Moliere Kényeskedők című darabját. Ez egy egy felvonásos humoros vígjáték. Akkor találtuk ki, amikor már kezdett látszódni, hogy nagyobb baj lesz a Covidból. Most vágják, és karácsonykor lesz elérhető az online közönség számára” – tudtuk meg a színésznőtől.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!