Létrehozva: 2020.12.01.

Benkő László fia: Nem tudom meggyászolni az apámat

Balázs a Ripostnak elmondta, egyenlőre az elvárásoknak igyekszik eleget tenni.

Benkő László hosszú betegség után, november 18-án örökre lehunyta a szemét. Az Omega billentyűse hatalmas űrt hagyott maga után.

20170920 Budapest Benkõ László Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Hiába lehetett tudni, hogy gond van az egészségével, a legrosszabbra valahogy senki nem készült fel. Benkő László fia a Ripost-nak elmondta, még nem fogta fel, hogy édesapja meghalt és gyászolni sem volt ideje.

„Nem tudom meggyászolni az apámat, egy percem sem volt még rá. Aznap amikor örökre elment, több mint 600 üzenetet kaptam és azóta is sorra érkeznek, a tisztelői megemlékeznek róla. A minap egy hivatalos ügy miatt, a telefonját is be kellett kapcsolnom és azon is rengeteg búcsúüzenet volt” – kezdte lapunknak Balázs, aki nagyon hálás azért, hogy ilyen sokan szerették az apját, de néha zavarban van ettől a helyzettől.

2019.06.20. Benkő Balázs, a Fészek Kulturális Központ vezetője. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Világgazdaság

„Sokan jönnek megemlékezni, gyertyát gyújtanak a balatoni házunknál, Budán, apu fájánál, amit még évekkel ezelőtt ültetett a lakásához közel. Ha lehet ilyet mondani, gyönyörű az a sok koszorú, virág és mécses, amit a tisztelői hoznak mindennap. Néha elszégyellem magam, amikor az ablakból látom, hogy érkezik valaki és mécsest gyújt. Azon szoktam gondolkodni, vajon ki kéne mennem hozzájuk? Tudom, hogy apu kimenne... Akkor rádöbbenek, hogy soha többé nem kérdezhetem meg, soha többé nem tudok már beszélgetni az apukámmal. Hihetetlen, hogy képes egy nap alatt minden örökre megváltozni... Már semmi nem lesz ugyanaz” – mondta szomorkás hangon Benkő Balázs, aki szerint a koronavírus közvetve ugyan, de hozzájárult Benkő László halálához.

„Apu mindig várt valamit, céljai voltak, ebből gyűjtötte az erőt. Attól, hogy a vírus miatt nem lehetett fellépni, kimozdulni, egyre rosszabb hangulatba került. Alig várta, hogy a kezébe fogja az új Omega lemezt és a róla szóló könyvet. Milyen a sors? Halála napján érkezett meg mindkettő, de már nem láthatta azokat. Meggyőződésem, hogy közvetve ugyan, de a koronavírus miatti bezártság gyorsította fel apám betegségét” – jelentette ki Balázs, aki mindent megtesz azért, hogy édesapja neve és művészete örökké fennmaradjon.

 

Holnap búcsúztatják December 2-án a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Benkő Lászlót. Az Omega billentyűsének fia lapunknak elmondta, szűk körű temetés lesz. „A temetés 14 órakor kezdődik. A ravatalnál csak a családtagok leszünk jelen, de az egész szertartás nagyon szűk körű lesz a szabályozások miatt. Még nem tudom pontosan, hány fő lehet jelen, de 15 ezren jelentkeztek be, hogy szeretnének elbúcsúzni aputól. Ez a vírus miatt sajnos nem lehetséges, de egyeztetések folynak arról, hogy hogyan lehet majd élőben közvetíteni a búcsúztatót„ – mondta Balázs, aki nagyon büszke és egyben hálás azért, hogy az állam és a főváros is saját halottjának tekinti édesapját és ennek megfelelően szervezik a temetést is. Balázstól megtudtuk, Lukács Sándor, Bródy János, Frenreisz Károly és a három omegás biztosan beszédet mondanak a búcsúztatón.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Dől a pénz a leggazdagabb magyarhoz, rengetegen akarnak vele üzletelni

metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek