Létrehozva: 2020.08.07.

Győrffy Árpád, a MasterChef VIP 2. ítésze: Otthon a feleségem a főnök a konyhában

Csak a munkahelyén dirigál a konyhában Győrffy Árpád! A Four Seasons Hotel Gresham Palace executive chefje tinédzser korában döntötte el, hogy ezt a szakmát választja. A MasterChef VIP 2-ben való szereplés izgalmas kikacsintás számára, de igazán mégiscsak a konyhában érzi jól magát.

Izgalmas szakmai életutat tudhat maga mögött a MasterChef VIP 2. ítésze! Győrffy Árpád eredetileg pilótának készült, de gimnazistaként belecsöppent a vendéglátósok mindennapjaiba: egy hónap alatt teljesen beleszeretett ebbe az életstílusba, és teljesen magába szippantotta őt a gasztronómia világa.

Fotó: TV2

„Megtetszett a légkör, az emberek mentalitása, a csodálatos alapanyagok, illetve az, hogy bármit el lehet készíteni, csak a fantázián múlik minden. A konyhában emellett uralkodik egyfajta katonás rend, ami mindig közel állt a lelki világomhoz; szeretem, ha minden rendezetten, fegyelmezetten, profi módon történik a szakmámban. A főzés az én terepem, és a konyhában érzem magamat igazán otthon, ez az én életformám; az élet minden más területe kissé ingoványos talaj. A forgatásokat viszont nagyon élveztem” – mondta el a Ripost-nak Árpád, aki csak a kamerák előtt és a munkahelyén szigorú; otthon átengedi az irányítást a kedvesének.

Fotó: TV2

„Alapvetően a főzés iránti szenvedélyemet a munkahelyemen élem ki. Egyrészt, mert sokkal könnyebb profi környezetben dolgozni, ahol a kezem alá dolgoznak, és minden eszköz adott, ráadásul el is mosogatnak helyettem” – árulta el nevetve. „De a legfőbb indokom mégis az, hogy a feleségem kiválóan főz, így otthon ő a főnök a konyhában. Otthon csak akkor veszem birtokba a konyhát, ha olyasmit kell elkészíteni, amiben ő kevésbé jártas, és szívesebben bízza rám.”

Árpád nagyon élvezte a MasterChef VIP 2. forgatását, habár nem tagadja, hogy eleinte meggyűlt a baja az új szerepkörével. Konyhafőnökként hozzá van szokva ahhoz, hogy a beosztottai szintén profik, ebben az esetben azonban úgy kellett értékelnie a fogásokat, hogy nem felejthette el: az ételek készítői amatőr szakácsok.

„Botrányosan nehéz volt eleinte megtalálni az egyensúlyt! Nem kommunikálhattam velük úgy, mint a saját csapatommal. Meg kellett látnom, hogy ők önmagukban mire képesek, és saját magukhoz képest kellett értékelnem őket. A versenyzők ráadásul érzékeny lelkű emberek, kellett nekik a pozitív megerősítés is, amit nem volt mindig könnyű megtalálni a tányérjukon. Mindez kihívás volt, de úgy érzem, mindent összevetve sikerült jó kapcsolatot kialakítanom a versenyzőkkel. Annak pedig különösen örültem, hogy a versenyzők nyitottak voltak az építő jellegű kritikáimra. Látszott, hogy szeretnének tanulni és fejlődni, ami engem is lelkessé tett” – fogalmazott az executive chef.

A barátokkal elnéző, az éttermekben kritikus Kevesen gondolnák, de Árpád kedvencei között az egyszerű ételek szerepelnek, mint például a paprikás krumpli vagy a lecsó. A népszerű séf a saját beosztottjaival szigorú, otthon és a baráti körben azonban nem kritizálja az elé tett fogásokat – csak akkor, ha külön kérik erre. „Igény esetén elmondom a véleményemet a barátaimnak. Moderálni megtanultam, meghazudtolni viszont nem tudom magamat. Ellenben nagyon hálás közönség vagyok, nincsenek magas elvárásaim. Ha egy jó alapanyagokból készült, tisztességesen elkészített ételt tesznek elém, azért nagyon hálás vagyok. Az éttermekkel kapcsolatban már sokkal kritikusabb vagyok, pontosan azért, mert vallom azt, hogy egy szakács nyújtsa a maximumot, hiszen ugyanannyi idő alatt tud kiemelkedően jót és borzasztóan rosszat is nyújtani. Akiben nincs benne a törekvés, annak nincs helye a konyhában” – árulta el Árpád.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Franciaországban annyira súlyos a helyzet, hogy Amerika biztonsági riasztást adott ki állampolgárai számára

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét