Az orvosok tiszteletére énekeltek a legendás magyar énekesnők

Détár Enikő, Sztárek Andrea és Xantus Barbara Szarvason léptek fel a Köszönjük, Magyarország! program első előadásán.

Többek között Détár Enikő, Sztárek Andrea és Xantus Barbara is színpadra léptek szombat este a Szarvason megrendezett Köszönjük Magyarország! Program első előadásán.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Ezúttal a koronavírus-járvány alatt erejükön felül teljesítő orvosoknak énekeltek a Turay Ida színház művészei a szarvasi Vízi Színházban. Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága még május elején jelentette be, hogy 1 milliárd forint átcsoportosításával azonnali segítséget nyújt a független előadóművészeknek, amelyet nem segélyként, hanem feladatvállalás után, előlegként kaphattak meg a művészek.

Szarvas, 2020. június 14.
Détár Enikõ színmûvész énekel a Köszönjük, Magyarország! program elsõ elõadásán, az orvosok tiszteletére rendezett Köszönjük Magyarország, Köszönjük Orvosok! címû zenés szabadtéri esten a Szarvasi Vízi Színházban 2020. június 13-án este.
Fotó: Rosta Tibor / MTI

A kormany.hu beszámolója szerint, így több mint 3000 művész kapott segítséget a vészterhes időszakban. A kulturális programok, hálaadó gálák élére a szarvasi Vízi Színház állt, ahol a korlátozások enyhítésével a hétvégén már megszervezhették az első előadást. Ezek a szabadtéri esték ingyenesen látogathatóak, a létszám azonban korlátozott. Az orvosok után vasárnap a gyógyszerészek kaptak kiemelt figyelmet, a héten pedig az ápolók és mentősök áldozatos munkájáért mondanak köszönetet. De szentelnek előadást a kereskedelmi dolgozóknak, a tűzoltóknak, a pedagógusoknak, a takarítóknak és vasutasoknak is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!