Létrehozva: 2020.03.22.

Koronavírus: Így kommunikál nyugdíjas szüleivel a csinos magyar tévés

Kiss Orsi, azaz Kisó is betartja a kormány által előírt óvintézkedéseket a koronavírus-járvány idején, és otthonában várja a pandémia végét. Kizárólag nyugdíjas szülei miatt hagyja el a lakást. 3-4 naponta hajnalban bevásárol nekik, az árut pedig a hátsó kerti asztalon hagyja, így kerüli el a személyes kontaktust.

Nem könnyű a helyzet, és ezt Kisó is tudja nagyon jól. Ahogyan azt is, hogy a koronavírus az időseket veszélyezteti a legjobban. Így az ő szülei sincsenek biztonságban, ha kimennek az utcára, vagy közösségbe mennek. A műsorvezető ezért mindent megtesz, hogy se édesanyjának, se édesapjának ne kelljen elhagynia a házat. Ő vásárol be nekik, és arra is nagyon figyel, hogy ne érintkezzen velük.

Fotó: Ripost/ Kisó

„Én is otthon tartózkodom, csak a szüleimnek megyek ki vásárolni. Nem vagyok annak a híve, hogy két hónapra előre be kell szerezni mindent, de azért én is vettem egy-két dolgot a kamrába. Persze mindent mértékkel. Szívszorító ez a helyzet” – sírta el magát a Ripost-nak a műsorvezető, aki úgy érzi, egyetlen feladat van ezekben a vészterhes időkben, mégpedig az, hogy a szülei jólétét biztosítsa.

„Gyakorlatilag ablakon keresztül kommunikálunk egymással. Az én szüleim a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. Így nekem különösen oda kell így figyelnem, hogy még véletlenül se érintkezzek velük, és az a feladatom, hogy biztosítsam nekik azt, hogy ne kelljen kimenniük az utcára, és otthon maradjanak. Köztudott, hogy nekem nagyon szoros a kapcsolatom a szüleimmel, együtt járunk nyaralni, színházba, ezekről a programokról most le kell mondanunk. Ez mindenkit megvisel szerintem” – mondta el Kisó, aki egyébként abban a társasházban, amiben lakik, több nyugdíjas szomszédjának is felajánlotta a segítségét. Hiába...

„Szomorú látni, hogy az idősek – tisztelet a kivételnek – nagyon felelőtlenek, többek között az én szüleim is. A saját lakóházunkban is körbementem, hogy ha tudok bárkinek segíteni bevásárolni, vagy gyógyszert kiváltani, szóljanak, mert szívesen átvállalom. Mind mosolyogtak, megköszönték a felajánlást, majd hozzátették, hogy ők nem félnek. Egyszerűen nem fogják fel ennek a súlyát. Azt, hogy most egy láthatatlan ellenséggel állunk szemben, ami nagyon is veszélyes – fogalmazott a műsorvezető, akire néhány napja édesanyja is ráhozta a frászt.

„Direkt hajnalban, hétre, nyitásra mentem a boltba, hogy bevásároljak a szüleimnek. Háromnegyed nyolckor settenkedek be a kertbe, nem is szóltam nekik, csak le akartam tenni a kis csomagot a hátsó teraszon az asztalra. Erre nyílik az ajtó, apukám állt ott. Miközben azt magyaráztam neki, hogy mire figyeljenek, mit és hogyan fertőtlenítsenek, bökte oda nekem, hogy egyébként anyukám tíz perce indult el gyalog az öt kilométerre lévő bankba. Sírva fakadtam, bevágódtam az autóba, próbáltam kitalálni, hogy melyik útvonalon mehetett, hogy megtaláljam. Le is szidtam őt. De megértette, miért akadtam ki” – emlékezett vissza a történtekre a tévés, aki szerint nagyon fontos megértetni a nyugdíjasokkal, hogy a járvány terjedésének csökkentéséhez rájuk is szükség van. Úgy tehetik a legtöbbet a közért, de leginkább magukért, ha otthon maradnak.

Mozgásra buzdítja a karanténban lévőket Kisó edzéseket tart majd a virtuális térben, ami minden korosztálynak megfelelő gyakorlatokat tartalmaz. Így a gyerekek és az idősek is részt tudnak venni rajta. „5 perc több a semminél programom lényege, hogy napi öt perc mozgással is tudunk tenni az egészségünkért. A jelenlegi válsághelyzetben nem tartom meg személyesen az edzéseimet, de heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken jelentkezem online„ – mondta el a Ripost-nak a tévés.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

vg.hu

Az orosz hadsereg új csodafegyverei: a pávák

mandiner.hu

Magyar Péter-ügy: itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

"Honnan vesz ennyi életerőt?" – G.w.M igazi terminátornak látja a terhes Kulcsár Edinát

SZTÁRDZSÚSZ

„Annyi nevetést hoztál” -Elhunyt a népszerű színész, összetört családja

SZTÁRDZSÚSZ

Kellemetlen: Till Attila nagyon megszívta, erre még ő sem számított

SZTÁRDZSÚSZ

54 éves lett Uma Thurman: íme a legemlékezetesebb pillanatai – galéria