ÉLETMÓDI

Koronavírus: Facebookon keresztül is segít a rendőrség

Egy új keret segítségével hívja fel az emberek figyelmét a járványra.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a járvány idején legfontosabb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk, minél kevesebb emberrel lépünk kapcsolatba, és gondosan ügyelünk a megfelelő kézmosásra, illetve fertőtlenítésre. Sajnos azonban még sokan vannak, akik nem veszik kellőképpen figyelembe az ajánlásokat, például sok idős embert látni üzletekben, az utcán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Valószínűleg azzal a szándékkal osztott meg új keretet a Legyél Te is Rendőr nevű Facebook oldal, hogy még jobban felhívja a figyelmet saját magunk és környezetünk védelmére.

Használatához nem kell különösebb technikai tehetség. Egyszerűen annyi a teendőnk, hogy az oldalon rákattintunk a bejegyzésnél látható „kipróbálom” gombra, és profilképünkön máris megjelenik a #vigyyázzunkegymásra„ felirat. Ha nem is váltja meg a világot, talán annyiban mégis segítségünkre lehet, hogy olyanokat is emékeztet a helyzet komolyságára, akik elmennek a hírek mellett. De ha csak néhány ember elgondolkozik ennek eredményeként, már az is elejét veheti újabb fertőződésnek, sőt akár emberéleteket is menthet...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?