Létrehozva: 2020.03.01.

Gyógyszerekkel kísérleteztek a TV2 sztárján: ez lett az eredménye

Nehéz egy évet tudhat maga mögött Vitányi Judit! Az orvosok négy évvel ezelőtt pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nála, amihez egy éve inzulinrezisztencia is társult.

A Tények műsorvezetője betegségei miatt 2019 java részében folyamatosan orvosi konzultációkra járt. Gyógyszerekkel kísérleteztek, hogy mielőbb megtalálják azt az orvosságot, ami a legmegfelelőbb a szervezetének. Időközben fel-le szaladtak rá a kilók, ami lelkileg is megviselte a tévést. Vitányi Judit összesen 12 kilótól szabadult meg ezalatt az időszak alatt.

Fotó: FEM3

„Ez egy nagyon hosszú folyamat eredménye. Mindig azt mondják, hogy az utolsó pár kilót leadni a legnehezebb, ez tényleg így van, én is régóta küszködtem. Négy éve diagnosztizáltak pajzsmirigy alulműködést az orvosok, és egy éve derült ki a véreredményeimből, hogy inzulinrezisztenciám is van. Ezek miatt volt nagyon nehéz„ – magyarázta a Ripost-nak Judit, aki érezte, hogy valami nem stimmel, ezért hamar orvoshoz fordult.

”Nem voltam jól, és csak a sport egyedül nem volt már elég. A doktornő szigorított a diétámon, és bár addig is szedtem gyógyszert, de láthatóan nem volt eredménye. Ezért elkezdtünk azokkal kísérletezni. Igaz, sajnos én sem figyeltem oda kellőképp. Úgy voltam vele, hogy majd biztosan hatni fognak. Az volt a baj, hogy nem tudtam, igazából mennyit kell rá várni” – folytatta a csinos a tévés, aki a történtek után szervezetének minden apró jelzésére odafigyelt. A kísérletezések alatt azonban voltak mellékvágányok, amik lelkileg nagyon megviselték.

”Nagyon rákapcsoltam. Ki lett jelölve egy 140 grammos szénhidrát-diéta, és elkezdtük váltogatni a gyógyszereket is. Az első hónap után, ha éreztem, hogy valami nem stimmel, rögtön szóltam a doktornőnek, aki egyébként olyankor még általában türelemre intett, de ha nem vált be, két hónap után mindig cseréltünk. Volt gyógyszer, amitől nem javultak az eredményeim. Aztán volt olyan is, amelyiktől híztam. Ráadásul nem is keveset, egy hónap alatt négy-öt kilót. Ebbe szinte belebetegedtem, mert közben semmin nem változtattam. Tartottam a diétát, sőt, még többet is sportoltam, mert annyira zavart ez az egész. Nem gondoltam egyből arra, hogy esetleg a gyógyszer a rossz. Tehát megint váltottunk, és a lelkemre kötötte az orvos, hogy ne vigyem a sportot sem túlzásba, mert éppen az ellenkezőjét érem csak el vele, mint amire számítok.„

Judit kitartása azonban gyümölcsöző volt. Tavaly év végén megtalálták a megfelelő orvosságot. Azóta sokkal jobb a közérzete is.

”November körül találtuk meg, ami rám hatással van, végre. Sokkal jobban is érzem magam. Mindent helyre is hozott, ez már látszik a véreredményből is. Kezdtem kissé türelmetlenné válni, hogy majdnem négy éve csak erről szól az életem, és mégsincs változás. Nem éreztem normálisnak, hogy csak erre kell összpontosítanom. Türelem és próbálkozás kérdése, de nagyon örültem, hogy végre sikerült” – tette még hozzá.

Életre szóló diétát kell követnie Komoly feladatot kapott az élettől Vitányi Judit, akinek az egész életmódját meg kellett változtatnia az egészsége érdekében. ”Életre szóló dolog ez a diéta, de inkább életmód, ami tényleg személyre szabott. Mindenkinél más, mindenkinek magának kell kijárnia ezt az utat. Tényleg kell a tudatosság, a szigor és az önfegyelem az orvosi háttér mellé. Nem könnyű. Összesen tizenkét kiló ment le mostanáig” – árulta el a tévés.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott