Létrehozva: 2020.03.19.

Ezt nem fogod elhinni: Ezért fél maszkot húzni Ambrus Attila

Ambrus Attila sajátos módon védekezik a koronavírus ellen.

Ambrus Attila rablásért 13 évet és két hetet ült börtönben, mégis képes volt új életet kezdeni, talpra állni. Azt mondja, azért, mert mindig volt B-terve. Ez a szokása a koronavírus idején is segít neki: amíg bankrablóként egy darabig pénzt tartalékolt, ma dugványoz és magot vet. Hagymát, krumplit, sárgaborsót termeszt a kertben, és kenyeret süt a kemencéjében.

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

„Ez a vírus nagyon ijesztő, mert nemcsak az ember egészségét, de a megélhetését is fenyegeti. Engem azonban egész életemben fenyegetett valami, bankrablóként például az, hogy elkapnak” – kezdte mosolyogva Ambrus Attila. „Nekem mindig volt B-tervem. Volt, hogy azon gondolkodtam: mi lesz, ha beteg leszek, ha baleset ér, hogyan fogom eltartani magam? Éppen ezért tartalékoltam és rendre kitaláltam a következő lépést. A filozófiám az, hogy mindig gondolni kell arra, mi lesz az emberrel, ha egyszer beborul az ég” – bölcselkedett Ambrus, aki jelenleg ennek a gondolkodásnak köszönheti, hogy szinte semmiről nem kell lemondania. Bármit megfőzhet a családjának. Igaz, a kenyérsütéshez még hiányzik egy alapanyag, de a kemencét, már beizzította hozzá.

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

„A munkámat részben én is elvesztettem, hiszen nincsenek vásárok, de ami néha még a pénznél is fontosabb az étel, legalább az asztalra kerül. Nemrég disznót vágtunk és szerencsére maradt még szalonnánk és kolbászunk. A kenyeret a kemencében szoktam megsütni, de azzal akadt egy kis problémám. Lisztem van, de élesztőt egyik boltban sem találtam, most egy erdélyi barátomban bízom, akinek lehet, hogy van elegendő kovásza. Akkor pedig, mindennap süthetem a kenyeret itthon. De levesbe való is lesz, nemrég ültettünk: Makói fokhagymát, lilahagymát, retket, borsót, már csak a jó időt várom, hogy teremjen. A pincében hónapok óta káposztát savanyítok és a gyümölcsöst is megpermeteztem. Rengeteg munka van ezzel, de gazdaként, önellátóként szeretném élni a nyugdíjas éveimet. Arra nem számítottam, hogy egy vírus miatt kicsit gyorsítanom kell a tempón, de felveszem a kesztyűt” – jelentette ki Ambrus, aki viszont maszkot még a koronavírus idején sem húzna fel. Ennek, a régi berögződés a legfőbb oka.

Fotó: Ambrus Attila

„Egy volt bankrabló és a maszk? Szerintem azonnal lerohannának a készenlétisek, ha maszkot húznék az utcán. Erről jut eszembe, mostanában esténként sétáltatom a kutyákat, ilyenkor senki nincs az utcán én mégis összefutottam két polgárőrrel. Aktív korában az egyik börtönőr volt, a másik rendőr. Szerencsére már mindannyian nyugdíjba mentünk, így csak hangosan köszöntünk egymásnak és mindenki ment a dolgára” – fejezte be humorral Ambrus Attila.

Online üzemmódra váltott Ambrus Attila A vírus miatt megszűntek a vásárok, így Attila sem tudja értékesíteni kerámiáit. Persze nem meglepő, hogy erre a problémára is megtalálta a megoldást – weboldaláról lehet rendelni. „Sajnos egy ideig nem tudok menni vásározni, nem fogunk találkozni, ezért kompenzációként szeretnék – 20%-ot adni nektek minden Ambrus Attila kerámiára március 14-től 25-ig” – látható a kiírás Ambrus Attila kerámia Facebook oldalán.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

ripost.hu

Ez meg mi? Köllő Babett videójára nincsenek szavak, ilyet még nem láttunk

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

„Annyi nevetést hoztál” -Elhunyt a népszerű színész, összetört családja

SZTÁRDZSÚSZ

Kellemetlen: Till Attila nagyon megszívta, erre még ő sem számított

SZTÁRDZSÚSZ

54 éves lett Uma Thurman: íme a legemlékezetesebb pillanatai – galéria

SZTÁRDZSÚSZ

"Szuper szexi" - dögös vadmacskaként hódít Tolvai Reni