Lovasi András a balesetről: Hülye vagyok, hogy józanul ezt elkövettem

Közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki a rendõrség a Kispál és a Borz egykori frontemberét.

Közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki a rendőrség Lovasi Andrást, aki idén március 27-én okozott balesetet Budapesten, a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán.  Az esetet az ügyészséghez került. Ha vádat emelnek és a bíróság elítéli a zenészt, akár egy év szabadságvesztést is kaphat.

Két rendőr sérült meg abban a balesetben, amit Lovasi András okozott március 27-én, szerdán. A karambol a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán történt. A Kispál és a Borz egykori frontembere elnézte a közlekedési lámpát, szabálytalanul hajtott be a kereszteződésbe, ahol letarolt egy szabályosan közlekedő rendőrautót. A két rendőr kórházba került, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. Az ügyben büntetőeljárás indult. A %RIPOST% megtudta a rendőrségtől, hogy az ügyben egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

"Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben a rendőrök egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt" - írta megkeresésünkre a BRFK sajtóosztálya.

Ezt követően megkerestük Lovasi Andrást, aki készségesen válaszolt minden kérdésünkre, azt sem tagadta, hogy elismerte bűnösségét.

%RIPOST%: A rendőrségtől kapott információink szerint Önt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. Hogy van most?

Lovasi András: A rendőrségi szakasz valóban lezárult, az ügyészséghez továbbították az ügyet. Elismertem a bűnösségem, én okoztam a balesetet. Bár már közel két hónapja történt a karambol, még mindig nehéz feldolgoznom, hogy ilyen nagy hibát követtem el. Ráadásul józanul. Huszonegy éve vezetek, megtettem már rengeteg kilométert, de ilyen még nem fordult elő.

%RIPOST%: Hogy folytatódik az ügy?

L.A.: Ez most nem rajtam múlik, az ügyészségnél pattog a labda. Megpróbáljuk úgy lezárni az ügyet, hogy a sértetteknek minél jobb legyen. Megjelentek olyan találgatások is a sajtóban, amik szerint alkoholos befolyás alatt álltam a baleset idején. Ez természetesen nem igaz, a rendőrség is tisztázta. Annyira hülye vagyok, hogy teljesen józanul sikerült karamboloznom.

Hogy mit mondott még Lovasi a balesettel kapcsolatban, az kiderül a %RIPOST% pénteki lapszámából!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!