RETRO RÁDIÓ

Készítsd el te is Bangó Margit többfogásos húsvéti menüjét!

Készítsd el te is Bangó Margit többfogásos húsvéti menüjét!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 04. 21. 11:00

A Kossuth-díjas elõadómûvész bejárta az egész világot, de igazán otthon, a családja körében érzi jól magát, illetve a konyhában.

Bangó Margit híresen jó szakácsnő, így aki vendégségbe érkezik hozzá, garantáltan nem távozik üres gyomorral.

Most húsvét alkalmából megosztotta a %RIPOST% olvasóival azt a menüsort, amit családjával elkészítenek majd az ünnepi hétvégére.

Húsvéti sonka és csülök, héjában sült fűszeres burgonyával

Hozzávalók:

1 kg burgonya

4 kg csülök

4 kg sonka

Elkészítés:

"A sonkát és a csülköt egy vízben puhára főzzük, babérlevelet és pár szem borsot teszünk hozzá. Amikor kész, betesszük a kemencébe vagy a sütőbe, és szép ropogósra pirítjuk. A burgonyát felnégyeljük, rozmaringgal és sóval ízesítjük, a tetejére két fej fokhagymát dobálunk,  a füstölt sonka és csülök zsírjával megöntözzük, és ezt is megsütjük."

A csülök és a sonka levét vétek kidobni, hiszen füstös íze csodálatosan dominálhat felhasználva. Bangó Margit erre rögtön két receptötletet is ad a %RIPOST% olvasóinak!

Tejfölös-fokhagymás krumplileves

Hozzávalók:

5 liter füstölt alaplé
1 kg burgonya
három evőkanál liszt a rántáshoz
1 doboz tejföl

bors
paprika

Elkészítés:

"A füstölt lébe beletesszük a kockára vágott burgonyát, ezután rántást készítünk. Amikor a rántás enyhén pirul, akkor rádobálom a fokhagymát, majd belekeverem a levesbe. A végén tejfölt öntünk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük."

Káposztás paszulyleves

Hozzávalók

5 liter füstölt alaplé
fél kiló tarkabab
1 kiló savanyúkáposzta

Elkészítés

"A káposztás bableveshez fél kilónyi babot és egy kiló savanyú káposztát érdemes használni. Ez utóbbit átmossuk és összevagdossuk késsel. A füstölt lébe beletesszük a babot, és amikor a bab már félig megfőtt, beletesszük a káposztát is. Vékony rántást készítünk, és paradicsomlével felöntjük."

Bangó Margitot a konyhában is körülveszi a családja. Nem csoda, hiszen a család nőtagjai kiskoruktól kezdve megismerkedtek a főzés szeretetével. A feladatok így mindig megoszlanak.

"A húsvéti kalács az unokám, Tina reszortja, abból is készít bőven, hiszen nálunk gyűlik össze a szűkebb család. A nagyobbik dédunokám, Tinike is imád a konyhában sürgölődni, jó érzéke van a főzéshez, mindig szívesen segít bármiben" - mondta el Margit, aki már napokkal előre elkezdett készülődni az ünnepre.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.