RETRO RÁDIÓ

Hatalmas a tét: drámai pillanatok a TV2 stúdiójában

Hatalmas a tét: drámai pillanatok a TV2 stúdiójában
BDF
Szerző
BDF
Létrehozva2017. 09. 25. 19:55

Utolsó hetéhez érkezett a Séfek Séfe. Pénteken kiderül, ki viheti haza a tízmillió forintos fõdíjat és a franciaországi Paul Bocuse Intézet három hetes szakmai kurzusát.

Több száz jelentkező közül került ki az a 30 amatőr és profi szakács, akik közül egy háromnapos tréningen Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András csapatot választott magának, hogy a Séfek Séfe feladatait teljesítve a végső küzdelemig vezesse tanítványait.

A csapatversenyeket mindhárom séf hat tehetséggel a háta mögött kezdte meg.  A verseny pedig most az utolsó hetéhez érkezett.

Pénteken kiderül, melyik séf csapatának tagja bizonyul a legtehetségesebbnek.

Pálfi Barbara, Pop Melitta, Adamek Balázs, Czifra Zalán, Selmeczy István, Szalisznyó Tibor, Szendrei Bence, Tatai Róbert és Váradi Roland vág neki az utolsó hét egyre keményebb kihívásainak. A séfek csapatai napról napra nehezebb feladatokkal néznek szembe, miközben újabb és újabb fordulatok nehezítik a séf-jelöltek dolgát.

A legtehetségesebb hat versenyző jut be a csütörtöki elődöntőbe, ahol a műsor séfjei már nem segíthetnek csapattagjaiknak.

Az első kör után a séfek vakon kóstolnak, a leggyengébb étel készítője pedig azonnal búcsúzik a Séfek Séfétől. A második feladatnál három kóstoló érkezik melléjük, Palágyi Eszter Michelin-csillagos női séf, Pesti István szintén Michelin-csillagos séf és Mizsei János, aki a feltörekvő generációt képviseli. A hat séf dönt arról, ki az a három séf-jelölt, aki pénteken megküzdhet a Séfek Séfe fődíjáért.

A döntőben kétórás feszített munka vár a legjobbakra. A versenyzők háromfogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak.

A Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntenek: Pintér Katalin, az Onyx és a Gerbeaud cukrászdalánc tulajdonosa; Nyíri Szása, séf és az Aranykaviár étterem tulajdonosa; Dudás Szilárd, az Anyukám mondta étterem tulajdonosa; Nemesvölgyi Attila, a Babka étterem tulajdonosa; Palotás Péter séf, halszakértő, a PLP seafood tulajdonosa; Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő valamint Harmath Csaba borszakértő, gasztronómiai szakértő, étteremkritikus.

A tét hatalmas, így drámai pillanatokban sem lesz hiány, hiszen a konyhában mindig adódhatnak váratlan helyzetek, nem lesz ez másképp a Séfek Séfe döntőjében sem.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.