tóth gabi
Megnyalod mind a tíz ujjad ettõl az ebédtõl. Ráadásul még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod!
Hozzávalók két főre:
- 0.5 kg kacsamell
- 2 db nektarin
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi koriander
- 2 ek méz
- 1 kk fahéj
- 1 csipet bors
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük. A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
Hozzávalók:
- 8 csapott ek finomliszt (vagy rozsliszt)
- 8 ek cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
- 6 ek napraforgó olaj
- 6 ek tej
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat, a lisztet és a cukrot a kakaóval egy közepes méretű keverőtálba tesszük, és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizes alapanyagokat, a tejet, olajat, végül a két tojást. Amint egységes masszát kaptunk, betesszük a sütőbe. Öt-tíz perc alatt készre sütjük. Fekete áfonya lekvárral tálaljuk.