A hírességeket sem kíméli a törvény

Több magyar sztár ellen jelen pillanatban is rendõrségi nyomozás vagy bírósági eljárás folyik: a héten tárgyalták Oszter Sándor és Kállay-Saunders András ügyét.

Nem ők az egyetlenek, hiszen az elmúlt évek során számtalan hazai híresség került nehéz helyzetbe, és bizony őket sem kímélte a törvény szigora! Összeszedtük a legismertebb eseteket.

Som Lajos aranyat csempészett

Piramis aranyügyként híresült el, amikor a Szovjetunióból, hangfalakba eldugva Som Lajosék ékszereket csempésztek be az országba. A legendás banda alapítótagját letartóztatták, két hónap börtönre ítélték, de megszökött az előzetes letartóztatásból, végül a Kegyelmi Tanács felmentette.

Keleti Györgyit prostitúció elősegítésével vádolták

2010-ben emeltek vádat a volt honvédelmi miniszter lánya ellen itthon, aztán nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Végül Münchenben tartóztatták le. Hatvan napot töltött olasz és német börtönökben, 2011. márciusában szabadult. Itthon félmillió forint pénzbírságra és három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Cini csalásért ült

150 millió forintot okozó csalási ügyben három év börtönbüntetésre ítélték Zalatnay Saroltát. 2004 októberében vonult be, de 2006 októberében szabadulhatott a rácsok mögül, ahol könyvtárosként dolgozott, míg büntetését töltötte. Végül nyolcmillió forintot fizetett vissza úgy, hogy az APEH árverésre bocsájtotta értéktárgyait. Tavaly újra bíróság elé állították csalásért, de nem találták bűnösnek.

Stohl András ittas vezetésért került börtönbe

Egy ember súlyos, egy másik pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor Budapest és Fót között közlekedési balesetet okozott. 2010. május 8-án állították elő a színészt. 2011. szeptemberében ittas vezetésért tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, majd egy hónappal később, október 5-én került rács mögé. 2012 márciusában, mindössze öt hónap után jó magaviseletéért szabadlábra helyezték.

Farkas Péter marihuánát termesztett

Farkas Péter 2004-ben kapták el, ahogy édesanyja XVII. kerületi telkén öccsével saját marihuánaültetvényüket gondozták. 2009-ben öt év fegyházbüntetést kapott, az előzetesből megszökött, Andorrában bujkált. Élettársa feldobta, eleinte egy andorrai börtönben ült, majd hazahozták. 2014 augusztusában szabadult.

Sas József felfüggesztettet kapott

A humorista 2005-ben adócsalással és magánokirat-hamisítással állt bíróság elé. Mikor kiderült az ügy, Sas befizette az adó egy részét, ezt enyhítő körülményként vették figyelembe és felfüggesztettet kapott.

Császár Előd halálra gázolt egy rendőrt

A bírósági ítélet felfüggesztett börtönbüntetés lett, amit sokáig nem tudott megemészteni a közvélemény. A zenész utána külföldre költözött és lemezlovasként dolgozott. Később újabb felfüggesztett ítéletet kapott közokirat-hamisításért.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!