tóth gabi
Mikor sztár lett, tobzódott a zsíros, nehéz ételekben. Szakácsnõje mesélt róla.
Bár megengedhette volna magának, hogy a lehető legdrágább, legegészségesebb ételeket egye, Elvis Presley, aki mindössze 42 évesen, épp 39 éve halt meg (legalábbis hivatalosan), tobzódott a nehéz, kalóriadús ételekben - derül ki szakácsnője visszaemlékezéséből.
Mary Jenkins Langston szerint Presley maga mondta, hogy
Langston 14 évig főzött a Királyra. Felidézte, hogy amikor ágyba vitte neki a reggelit, gazdagon, ahogyan szerette, Presley azt mondta: "ez finom, Mary", és közben csorgott a karján a vaj. Ezek után nem csoda, hogy a halálában közrejátszott az érszűkülete, a magas vérnyomása és a szívproblémái is.
Az, hogy nem ismert mértéket, abból is fakadhat, hogy gyermekkorában sokat nélkülözött, volt, amikor mókushúst ettek otthon, hogy ne haljanak éhen. Mikor vagyonos lett, féktelenül hajszolta az élvezeteket, de csak a régi, hagyományos, zsíros, déli ízeket kereste, amiket gyerekkorában nélkülözni kényszerült.