tóth gabi
Megmutatta tehetségét mûsorvezetõként és színészként, de a hangjával is elkápráztatta már rajongóit Csõre Gábor. Ám azt valószínûleg kevesen tudják róla, hogy még anyósánál is õ állítja össze a karácsonyi menüt. A színész azt mondja, náluk hisztérikusan telnek az ünnepek, ám a jól bevált menetrend minden évben változatlan.
Csőre Gábor nemcsak családapaként és sikeres színészként állja meg a helyét, hanem a konyhában is. A karácsonyi készülődés egyik legkeményebb része is rá van bízva, ugyanis a karácsonyi menü összeállítását a műsorvezető vállalja magára minden évben - még az anyósánál is.
"Nálunk sajnos nagyon kevés idő jut a családra ebben az időszakban, ugyanis nekünk, színészeknek ilyenkor vannak a második bemutatók. Vagy már színpadon voltak a darabok, vagy még csak most kerülnek bemutatásra. Nekem most az a kvázi mázlim, hogy van most két bemutató, a Haramiák és az Istenítélet, ugye az egyik a Pestiben a másik a Vígszínházban, de egyikben sem vagyok benne. Ettől fogva én könnyebben tudtam idén a karácsonyi készülődésemet megoldani. Ami nem csak abból áll, hogy elintézem az ajándékokat, ugyanis azokat a feleségem intézi, én csak az ő ajándékáról gondoskodok. Hanem arról van nálam szó, hogy például milyen halakat vegyek elő a hűtőből, vagy van-e egyáltalán elég hal. Mikor legyen megfőzve, mi legyen az étel, hogyan legyen elkészítve, ugyanis mindenhol, tehát édesanyáméknál és anyósoméknál is én vezényelem, hogy mi, hol, mikor kerüljön az asztalra. Hisz ilyenkor „sáskajárás van”: végigjárjuk a családot, és azért az nem lenne jó, ha mindenhol ugyanazt a rántott pontyot vagy menüt kellene végigenni"
- mesélte a %RIPOST%-nak a színész.
Gábor arról is mesélt, hogy csakúgy, mint másoknál, náluk sem egyszerű az ünnepi időszak. De szerencsére van egy jól bejáratott menetrendjük, ami kifejezetten jól működik évek óta.
"Iszonyú hisztérikusan telik az ünnep. Maga 24-e úgy van, hogy reggel kimegyek, füstölök pisztrángot és lazacot, ugyanis van egy ilyen kis házi füstölőm, és ez annyira bejött a családnak, hogy ezt már gyakorlatilag kérik, és akkor azt reggelizünk, valamilyen salátával. Mi a fát 23-án este megcsináljuk, csak az ajándékok nincsenek alatta. Dél körül kezdődik a számomra nem felüdítő, borzasztó vándorlás. Elmegyünk az édesanyámhoz ebédelni, ami nincs messze. Amikor már ott jól megebédeltünk, és jól kiajándékoztuk magunkat, akkor szedjük a sátorfánkat, és hat-hét fele átmegyünk az anyósomékhoz, és nagyjából kilencig ott vagyunk. Az esetek nagy részében én és valamelyik gyerekem el szoktunk menni az éjféli misére, és akkor így zárjuk a szentestét. És 25-én ugyanez megy tovább, szinte borzasztó"
- természetesen azért annyira nem szörnyű a helyzet, ugyanis minderről nevetve mesélt a színész.
De nemcsak a karácsonyról beszélt, ugyanis lesz bőven kihívás az új évben, amire egy fogadalommal készül a Magyar Krónika műsorvezetője. Egy színházi szerep kedvéért teljesen lemond az alkoholról, és kemény edzésbe kezd, hogy tökéletes formában legyen, mire színpadra kerül a darab.
"Az újévi fogadalmam az lesz, hogy megpróbálok nem enni. Sokkal többet fogok futni, megpróbálok aszkéta módon élni. Megvonom magamtól a bor és a sör nyújtotta élvezeteket, bár otthon szoktam pálinkát főzni. Épp most főzöm a birsalmapálinkát, ami nagyon jó, de valószínűleg nem fogom megkóstolni egy jó fél vagy egy évig. Amennyire lehet, azt is meg akarom magamtól vonni. Ugyanis készülök egy olyan szerepre, amihez szerintem legalább egy 4-5 kilót kéne fogynom. Ami nekem menni fog, nem lesz nehéz, de hát az biztos, hogy többet fogok konditerembe járni, meg futni, az hétszentség. Azt már kiszámoltam, hogy napi 12 kilométert kell futnom ahhoz, hogy drasztikus és jelentős változást érjek el hamar."
De nemcsak a testére kell ügyelnie, ugyanis munkában és kihívásban is bőven lesz része az újévben.
"Két komoly dolgom van a jövő évben: ugye a Pesti Magyar Színházban való fellépésem, illetve az, hogy folyamatosan csinálom a Magyar Krónika nevű kulturális műsort. És bármit fogadnék meg az új évre, ez mindent felülír, mert sokszor olyan helyekre és érdekes szituációkba kerülök a forgatásokon, hogy néha már a forgatás kedvéért is meg kell, hogy kóstoljak valahol egy pogácsát vagy egy langallót, amit a diéta miatt nem szeretnék. Jövőre lesz egy, a szívemnek nagyon kedves téma, a magyar halászatról és a történetéről egy adás, amihez már most nagyon sok ötletem van. Ugye nekem a hobbim a horgászat, az egyik szerelmem pedig a Balaton. Már nagyon várom, hogy ez milyen lesz, mind gasztronómiailag - és itt jön a fogyókúra a képbe -, mind pedig kulturálisan."