Fia mentette meg Angelina Jolie életét

Ma ünnepli negyvenedik születésnapját korunk legnagyobb sztárja, Angelina Jolie, aki saját maga legnagyobb ellenségébõl lett mindenki nagy kedvence.

1975 június negyedikén Marcheline Bertrand életet adott második gyerekének, aki évekkel később a világ egyik legmeghatározóbb embere lett. Ma Angelina Jolie a legjobban fizetett színésznő, a legnagyobb érdeklődést kiváltó híresség, mintaanya és nők millióinak példaképe. De az út, ami idáig vezetett nem volt rövid vagy könnyű, és sokszor érhetett volna tragikus véget.

Az utálat éltette

Az angyali és teljesen ártatlan Angelina Jolie lelkében valamikor hatéves korában változott meg valami, amikor anyja felpakolta, és elköltöztek Los Angelesből. A New Yorkban töltött öt esztendő alatt Marcheline leginkább saját magával és a szerelmi életével volt elfoglalva, a gyerekeit pedig igencsak elhanyagolta. Angelina apjával, Jon Voighttal is teljesen megszakadt a kapcsolata a nagy távolság miatt.

Mire visszatértek az Angyalok városába, a lelkileg meggyötört, magányos, komplexusokkal és haraggal teli Angelina már teljes önképzavarral küzdött. Utálta magát, a világot és mindenkit. Temetkezési vállalkozó akart lenni, és balzsamozó tanfolyamra járt, mert kizárólag a halottakat tartotta őszinte embereknek.

Saját bevallása szerint, már tiniként dolga volt nagyjából az összes létező kábítószerrel. Vagdosta magát, tetováltatni kezdett, és a vér megszállottja lett. Képtelen volt a normális emberi kapcsolatokra, kizárólag szexuálisan tudott közel kerülni bárkihez is. Tizennégy évesen már együtt élt akkori szerelmével, amikor pedig tizenhat volt, elcsábította anyja szeretőjét is.

A munka sem segített

Majd felfedezte magának a divat-, és a filmes szakma. A Golden Globe díjak és a többi elismerés csak arra volt jó, hogy több pénze legyen drogokra. Változatlanul nem volt önbizalma, és az volt az egyedüli szórakozása, hogy elcsábított mindenkit, akivel csak találkozott, korra és nemre való tekintett nélkül.

Az Adatrablók forgatásán megismerkedett Jonny Lee Millerrel, majd mindenféle mérlegelés nélkül hozzá is ment. A románc azonban nem tartott sokáig, mert Angie beleszeretett kolléganőjébe, Jenny Shimizuba, akivel majdnem tíz éven át tartott a se veled, se nélküled kapcsolata. De szinte az összes forgatásán intim viszonyba keveredett valamelyik kollégájával, köztük a tőle jóval idősebb Mick Jaggerrel is.

 

A világsztár és a szexszimbólum

Aztán jött az első Oscar-ja és Billy Bob Thornton, a szakmai siker és a második házassága bizarr összetevői pedig világsztár státuszba emelték. Az egész világon megismerték a nevét, és milliók estek szerelembe vele. A legnagyobb magazinok az elsőszámú szexszimbólumnak kiáltották ki, és minden producer vele akart dolgozni.

A magánéletben azonban nem találta a helyét. Megint elvált, kétszer kísérelt meg öngyilkosságot, mániákusan cserélgette a partnereit, sőt sokak szerint a bátyjával, James Havennel is beteges viszonyba keveredett.

Az apró megmentő

2002-ben aztán teljesen váratlanul örökbe fogadta a héthónapos kambodzsai árvát, Maddoxot, aki végre meghozta a boldogságot az életébe. Végre volt kiért élnie, és az anyaságtól olyan küldetéstudat lett úrra rajta, amivel később emberek millióin segített. Nem hiába nevezi kis megmentőjének első fiát, hiszen nélküle valószínűleg elpusztította volna magát.

A Brangelina korszak

Három évvel később pedig egy még nagyobb fordulat következett be az életében. A Mr. és Mrs. Smith felvételein beleszeretett Brad Pitt-be, aki elhagyta miatta Jennifer Anistont, az elmúlt évtizedek legnagyobb bulvárbotrányát okozva ezzel. A médiacirkusz a legkevésbé sem érdekelte Angelinát és Bradet. A kettejük közti kapcsolat azóta pedig példaértékű mindenki számára.

Három saját, illetve három adoptált gyerekük nevelése mellett rengeteget foglalkoznak a nélkülözőkkel, a szegényekkel és az elnyomottakkal. Jolie az ENSZ nagyköveteként igyekszik minél több fontos ügyre ráirányítani a világ figyelmét. Iskolákat, kórházakat építtet a fejlődő országokban, hogy a lehető legtöbben élhessenek normálisabb körülmények között.

A példakép

2013-ban pedig végleg ő lett a világ legmeghatározóbb nője. Miután anyja és nagynénje is rákban hunyt el, félelmében - mivel a gyilkos gén, benne is megvan - előbb kebleit, majd a petefészkét is eltávolíttatta. Ezzel a döntésével bebizonyította, hogy a családjáért mindenre képes, hiszen főként nem a saját egészségét féltette. A műtétekkel szeretett volna minden esélyt megadni annak, hogy minél tovább lehessen jelen párja és gyermekei életében - igaz sokan már túlságosan is megszállottnak tartják a döntése miatt.

A bátorsága azonban még így is nők millióit inspirálta, hogy figyeljenek oda az egészségükre. Ma már nehéz olyan embert találni, aki rosszat tudna mondani rá, és ne ismerné el azokat a fantasztikus dolgokat, amit a világért tett, mint nő, anya és humanitárius aktivista. Mostanra talán azt is megbocsájtotta neki a világ, hogy elszerette Brad Pittet a világ kedvenc komikájától.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodáról beszélnek: már nincs kómában a budapesti házomlásban megsérült balerina

vg.hu

Törölte a Wizz Air a járatukat, ezer euró ráfizetéssel jutott haza egy magyar házaspár

metropol.hu

Így nézett ki Rubint Réka 30 évvel ezelőtt – Fotó!

vg.hu

Az Egyesült Királyság elzárja az EU-ba vezető vezetékeket, ha az orosz gázválság fokozódik

life.hu

Szörnyű tragédia: öngyilkos lett az apa, miután a forró autóban hagyta meghalni kisfiát

vg.hu

Megijedtek a hazai ingatlanosok: megérezték a válság előszelét

mandiner.hu

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború

mindmegette.hu

Durva átalakulás: Horváth Gréta előtte-utána fotót posztolt közel 20 kilós fogyásáról

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

Újra áll a bál: Most ezért balhézik egymással Suzy és Jolly

ripost.hu

Igazi csoda: Így van most a terézvárosi házomlásban megsérült táncosnő

ripost.hu

Felcsusszant a felső, kibuggyantak alóla a kebelcsoda ringó mellei

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem látott, exkluzív képek kerültek elő Pécsi Ildikóról

SZTÁRDZSÚSZ

Nem titok többé, Schmuck Andor óriási bejelentést tett

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett: Ha valaki mellé odaállok, az nem kamu

SZTÁRDZSÚSZ

Nem bír magával a szakítás óta Zámbó Krisztián: különös dolgokat művel - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Komoly döntést hozott Schobert Norbi legifjabb gyerkőce

SZTÁRDZSÚSZ

Újra együtt a család: Megható fotót posztolt Amerikából Szandi

SZTÁRDZSÚSZ

Különleges dologra bukkant Törökországban Szulák Andi - Fotó