Fásy Ádám Kis Grófo pénzére hajt - videó

Kis Grófo biztosan nem hitte volna, hogy egyszer csak feltûnik Fásy Ádám és magának követeli azt a dalt, amit õ hozott vissza a köztudatba. Rakonczai Imre sem tûrhette szó nélkül, úgyhogy nekiment Fásy Ádámnak.

Szép kis botrány kavarodott Kis Grófo gigaslágeréből, amit néhány napja saját szerzeményeként igyekszik jegyezni Fásy Ádám. A mulatóskirály csütörtök reggel a Mokkában azt állította, hogy 4 évvel ezelőtt szerzőtársával írták meg A nézését, meg a járását című népszerű szerzeményt.

(A cikk folytatódik a videó alatt)

Ezt azonban többen döbbenten fogadták, köztük Rakonczai Imre is, aki évekkel ezelött ismerkedett meg a műdallal, majd fel is vette saját repertoárjába. Imre szerint felháborító, hogy miután Kis Grófo fél évvel ezelötti feldolgozása bedurrantotta az internetet, Fásy szimpla kitalációval igyekszik a siker közelébe férkőzni. Ennek először privát Facebook oldalán adott hangot, ahol egy 1995-ben készült magyar filmmel is alátámasztja a dal valódi eredetét.

Nem járja mások sikerén pénzt keresni

„Egyszerűen azért éreztem fontosnak, hogy megszólaljak az ügyben, mert meg lett említve a nevem, mint egy olyan előadóé, aki szintén felvette a repertoárjába A nézését, meg a járását című szerzeményt. Ez így igaz, ráadásul nem is tegnap. Éppen úgy éneklem, mint számtalan egyéb dalt, amelyeknek szintén nem én vagyok a szerzője. Ugyanakkor az is tény, hogy a mulatós műfaj képviselői jóval később, ráadásul éppen általam ismerkedtek meg a művel.

Ezzel nincs is semmi baj, de ha valaki megjelenik a semmiből, és magáénak kiált ki valamit, amihez nyilvánvalóan az égvilágon semmi köze sincs, akkor az embernek erkölcsi kötelessége ezt jelezni.

Nagyon nem járja, hogy egy ember mások sikerén felbuzdulva ilyesmit állítson”- fakadt ki a RIPOST-nak Rakonczai, aki azt is sejti, honnan származik pontosan a vitatott dal.

Rakonczai jóslata betalált

„Én a Kispipacs bárban hallottam először, mert Sztanó Tomi barátom gyakorta énekelte ott. Õ mutatta meg nekem, hogy A csajok című filmben már 1995-ben felcsendült a zárójelenetben. Persze lehet finomítani a dolgon és Ádám most mondhatja, hogy ő az, aki átdolgozta ezt a - szerintem egyébként ismeretlen szerző által jegyzett - műdalt, de erre azt felelem, hogy ha én a Yesterday című Beatles dalt Tomorrow-ként éneklem, attól még Paul McCartney daláról fogunk beszélni és az nem lesz az enyém”- summázta Imre.

Természetesen megkerestük Fásy Ádámot is, aki pontosan úgy védekezett, ahogyan azt Rakonczai Imre megjósolta. Közölte, hogy ő csak az átdolgozást vallja sajátjának.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokan fognak örülni a Tesco legújabb bejelentésének

origo.hu

Ez az a film, amelynek a forgatásán Bruce Willis súlyos fejsérülést szenvedett és ami miatt gyógyíthatatlan beteg

borsonline.hu

Mindkét szülője meghalt a fesztiválon: árván maradt az angyalarcú 2 éves kisfiú

vg.hu

A fiatalok többsége kevesli a diákmunkáért járó ezerforintos órabért

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

lakaskultura.hu

Így lesz a sötétből világos: növeld a természetes fény mennyiségét a konyhádban!

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Nem várt fordulat történt Fekete Dávid ügyében

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a chips

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Huszonöt éves a Harry Potter, hihetetlen, mennyit változtak a szereplők

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá, még az idén férjhez megy az Exatlon sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Shane Tusup egyre kínosabb, megint kosarat fog kapni

SZTÁRDZSÚSZ

Gyönyörű kismama: Hirtelen nőtt nagyot Szilágyi Szilvi pocakja

SZTÁRDZSÚSZ

Betegséggel diagnosztizálták Sydney van den Boscht: Ilyen tünetei voltak

SZTÁRDZSÚSZ

"Miről beszél ez az ember?" - MC Hawer nekirongyolt Lagzi Lajcsinak