LELKIZŐ

Törőcsik Mari: Nagyon nem vagyok jól…

A Nemzet Színésze ki sem mozdul velemi otthonából, amióta beköszöntöttek a januári fagyok. Most pedig, hogy hirtelen felmelegedett az idő, a szokottnál is rosszabbul érzi magát.
  • Szerző: Buster

Törőcsik Mari évek óta elszigetelten él a Kőszegi-hegység lábánál álló apró falucskában. Csupán havonta egyszer mozdul ki, amikor beviszik a szombathelyi kórházba, ahol egy számára fenntartott szoba várja. Itt elvégzik a rutinvizsgálatokat, melyek általában két-három napig tartanak, majd rendre hazaengedik, hogy ápolója vigyázzon rá. Lapunk telefonon kereste a Kossuth-nagydíjas színésznőt, de telefonját most nem ő, hanem az ápolója vette fel, majd miután közölte a színésznővel, hogy ki keresi, végül megszólalt a vonal végén a jól ismert hang, ami sajnos a szokottnál is erőtlenebbnek tűnt. Már nagyon nehezen beszél.

Fotó: Sulyok László

„Most nagyon nem vagyok jól, de azért örülök, hogy érdeklődik megint… Maga mindig keres, és ez jól esik, de gyenge vagyok, így inkább el is köszönök. Az Isten áldja magukat!”

ؘ– zárta rövidre a beszélgetést Törőcsik Mari, aki Bodrogi Gyulával nemrég hosszabban is beszélgetett. Hogy mit mondott a legendás színész, az kiderül a napilap szombati számából.

És ezeket olvastad már?