SZTÁRDZSÚSZ

Autóról és házról is döntött a válófélben lévő Vitray Tamás

Igazi gavallér a 87 éves riporter, aki, úgy tűnik, a gyönyörű családi házat és a kocsit is otthagyta Kállai Borinak. Úgy fest, továbbra sem békülnek.
  • Szerző: Ripost

Maga a tévés legenda mesélte el egy magazinnak tavaly novemberben, hogy harminckét év után elválik operettprimadonna feleségétől, Kállai Boritól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ami azért meglepő, mert nyolcvanon túl már csak nagyon kevesen mernek új életet kezdeni. Vitray Tamás őszintén vállalta döntését, s úriember módjára soha nem tárta fel a válóokot. Mindig tisztelettel, szeretettel beszélt a színésznőről, s hogy ez valóban így van, arra az is bizonyíték, hogy a Bors információja szerint mindent a mű­vésznőre hagyott.

A gödi háznál minden ugyanolyan, mint amikor még Vitray is ott lakott
Fotó: Czerkl Gábor/Bors

A Bors a minap is ellátogatott a takaros, ­hó­fehér kerítéssel körbevett, egykori Vitray-Kállai rezidenciához, amely pont úgy áll, ahogy tavaly. A növények virágoznak, az udvar rendben, s a csend is pont ugyanolyan nagy, mint azelőtt.

A művésznő itt él, de a Tanár urat már a kenyértörés előtt, s azóta sem láttuk errefelé. Itt hagyta a házat, a kocsit Borikának, aki ugyanolyan elszigetelten, csendesen él, mint egykor az urával. Párral odébb jó barátságot ápol egy családdal, oda átjár szomszédolni, mondhatni, ott van egy kis társasága, de ennyi, a lányát sem láttam errefelé mostanában” – mondta egy utcabéli a lapnak.

A 87 éves riporter soha sem beszélt a válóokról. Kállai Borival 32 évig éltek együtt
Fotó: Czerkl Gábor/Bors

A hírek szerint tehát a házaspár azóta sem békült ki, különválásuk véglegesnek tűnik, a Tanár úr a hírek szerint tiszteletreméltó gavallérságáról tett tanúbizonyságot, hogy mindent – házat, kocsit – a nejének hagyott.

A karantén alatt szelektáltam a dokumentumaimat, s a nagy részét, ami már semmire sem jó, kidobáltam végre. Néha lemegyek a közeli parkba, leülök egy padra, s napozom. Ennyi, ami errefelé történik, s amiről szívesen be is számolok. A válásról, pénzügyekről, magánéletről a továbbiakban sem szeretnék hírt adni” – mondta határozottan a Kossuth-díjas újságíró.

Korábban viszont elárulta, hogy a válópere nem lesz hosszú, mert mindenben megegyeztek, s őszintén beszélt az érzéseiről. Szavaiból érződik 87 év bölcsessége. „Nincs bennem gyűlölet, nincs bennem harag. Úgy tűnik, egyedül fejezem be az utamat.”

A Bors Kállai Bori színművésznőt is kereste, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni az ügyben.

Kállai Bori
Fotó: Bors

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?