SZTÁRDZSÚSZ

Újabb fordulat, kulcsfontosságú fejlemény a Viszkis rendőrségi ügyében

A nyomozók munkájának segítése érdekében igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki a rendőrség.
  • Szerző: bdf

Hibáztak a rendőrök? Megúszhatja az ittas vezetést Ambrus Attila! A Viszkist még júniusban kapcsolták le a rendőrök, amikor szondáztatás közben kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, és el is vették a jogosítványát.

A Blikk információi szerint Ambrus és ügyvédje panasszal élt, mert a két mintavétel között a meghatározott 30 percnél több idő telhetett el. Tehát szabálytalan lehetett az eljárás.

"Ügyfelem együttműködik a hatósággal, de igaz, hogy panasszal éltünk. Jeleztük a mintavételek közti időtartammal kapcsolatos észrevételeket" – ismerte el a lapnak a Viszkis ügyvédje, dr. Szilágyi Roland.

Amennyiben beigazolódik, hogy az eljárás során szabálytalanság történt, avagy nem minden az előírásoknak megfelelően zajlott, akár ejthetik is az ügyet.

"Általánosságban elmondható, hogy ha a mintavétel jogszabályellenesen történt, akkor nincs ügy, ezért is kellhet a szakértő. Ilyenkor az esetek jelentős részében igazságügyi orvos szakértőt rendelnek ki, akinek az a feladata, hogy megállapítsa az alkoholfogyasztás és a felszívódás körülményeit. Olyan kérdésekre keresik a választ, hogy éhgyomorra ivott-e a gyanúsított vagy sem, illetve mennyit aludt korábban, ugyanis ezek mind hatással vannak az alkoholszintre" – mondta el dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Amennyiben folytatódik az eljárás, évekre is elvehetik Ambrus jogosítványát, ezt azonban szeretné elkerülni a Viszkis. Így egy méltányossági kérelmet is beadott az ügyvédjével, hogy enyhítsék a várható büntetést.

"Kértem a hatóságot, hogy ne kelljen Szegedre utaznom a vallomástétel miatt, de nem engedték, hogy Esztergomban tegyem meg. Mivel ez több mint négyszáz kilométernyi utazás, írásban adtam be a vallomásomat és egy kérelmet is" – mesélte Ambrus.

Félreértés ne essék, nem szeretnék a feleségem szoknyája mögé bújni, de Réka veszélyeztetett terhes, a negyedik hónapban jár, nagyon kell vigyáznia magára. 

"Az ezt bizonyító orvosi papírt csatoltuk is a kérelemhez a hatóságnak. Próbálom óvni, hiszen a legfontosabb, hogy ő és a baba is jól legyen. Nem tud órákon át vezetni, de nem is várom el tőle. Most is az egyik szomszédomat kellett megkérnem, hogy vigyen le vidékre egy kiállításra. Félkarú lettem jogosítvány nélkül, káosz az életem."

Ambrus Attila bízik benne, hogy minél hamarabb visszakapja a jogosítványát.

Nem lennék meglepődve, ha az lenne a cél, hogy példát statuáljanak velem. Nem öltem embert, csak hibáztam. Remélem, mielőbb visszakapom majd a jogsimat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?