SZTÁRDZSÚSZ

Váratlan bejelentés: Ilyen posztcovidos tünetei vannak Trokán Péternek

Trokán Péter már három hónapja túl van a betegségen, de még ma is vannak tünetei.
  • Szerző: Angie

Trokán Péter túl van a koronavírus fertőzésen, mégsem érzi gyógyultnak magát. A betegség utóhatásai még hónapokkal a kórházi kezelés után is jelen vannak.

Trokán Péter koronavírus tünetek

Trokán Péter már túl van a koronavíruson, mégis vannak még tünetei
Fotó: MTI

A színművész tavaly decemberben került kórházba koronavírussal, majd kiderült, tüdőgyulladása van, ezért oxigénre volt szüksége és gyógyszeres kezelést is kapott. Szerencsére 10 nap után elhagyhatta a kórházat, de a 7-nek elmondta, még ma sem érzi 100 százalékosnak magát.

„Ez a betegség nehezebben feldolgozható, mélyebb, ismeretlenebb és különösebb, mint gondoltuk. Olyan hatásokat vált ki az emberből, amire nem számít. Már három hónapja kijöttem a kórházból, azóta tekinthetem magam gyógyultnak, de szó sincs erről, mert mindig jelentkezik valamilyen kisebb probléma, fizikai vagy mentális. Ezek még mindig a Covid hatásai, posztcovidos tünetek. Senki nem tudja, hogy a szövődmények mikor jönnek elő és meddig tartanak. Rengeteg a bizonytalanság, ezt még az orvostudomány is csak most tanulmányozza és valószínűleg csak a járvány lecsengése után fogják kutatni” – mondta Trokán Péter, aki részletezte is, hogy milyen tünetei vannak.

Délutánonként még felmegy a vérnyomása

„Amikor hazamentem a kórházból, próbáltam felmérni a fizikális állapotomat, de igaza lett a főorvos asszonynak. Lementem a garázsba, mert valamit fel akartam vinni az emeletre, de le kellett ülnöm. Kétszer tíz lépcsőt tettem meg és máris le kellett ülnöm! Hoppá! Két hétig aztán semmilyen fizikai munkát nem végeztem, még mindig nagyon gyenge voltam. Az orvos megmondta, hogy ha a vírusfertőzés után megerőlteti magát az ember, sokat árthat a szívének. Nem lehet siettetni a gyógyulási folyamatot. Néha délutánonként még felmegy a vérnyomásom, mert elfelejtek inni, pedig extrém mennyiségű folyadékot kell fogyasztani a fertőzés után. Ha nem tartom be az utasításokat, a szervezetem mindig jelzi, hogy nem vagyok teljesen jól. Talán 90 százalékos állapotban vagyok. Nem vagyok beteg, de mégis van egy betegségtudatom és lehet, hogy már soha nem leszek olyan állapotban, mint a betegség előtt.

Ha szeretnél még több részletet megtudni, olvasd el a 7 kedden megjelenő lapszámát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?