SZTÁRDZSÚSZ

Tovább harcolhat a felmentésért Növényi Norbert

Növényi Norbertnek nem kell börtönbe vonulnia, a sportoló mégis akkor lenne teljesen elégedett, ha felmentenék.
  • Szerző: Ripost

Növényi Norbert fellélegezhet, nem kell börtönbe vonulnia. Tavaly júliusban 3 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság adócsalás miatt.

A sportoló azonban mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat, ártatlannak vallotta magát. Így a döntés ellen felebezett, a felmentését kérte. Ezután került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára, amely múlt pénteken hozta meg jelentősen enyhített ítéletét: Növényi Norbertet, az ügy hetedrendű vádlottját jogerősen 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a táblabíróság.

A sportoló ügyvédje dr Nagy Gábor hatalmas sikernek könyveli a történteket.

"Nem állítom, hogy soha nem történik hasonló, de nagyon ritkán szokott az ítélőtábla ilyen mértékű enyhítést hozni. Norbi számára is nagy megkönnyebbülést jelent ez, hiszen nem kell bevonulnia a börtönbe, a családjával lehet.  Az eredmény mindenképpen nagy elégedettséggel tölt el, de nem kizárt, hogy megyünk tovább”

– mondta az ügyvéd. A szakember a %%-nak azt is elárulta, a másodfokú ítélet tanulmányozása után fontolóra veszik, hogy a kúriához forduljanak. Ha ez bekövetkezik, felmentést célzó perorvoslattal fognak élni, hogy végérvényesen tisztára mossák Növényi Norbert nevét.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?