SZTÁRDZSÚSZ

Tíz évre is elvehetik a piásan vezető magyar sztárzenész jogosítványát!

A népszerû paródiazenekar tagja állítja, csupán két korsó sör a bûne, ám keményen meglakolhat a hibáért.
  • Szerző: Ripost

Kínos helyzetbe került az Irigy Hónaljmirigy tagja, Kabai László, miután szombat éjszaka ittasan ült az autóba. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene, aminek következtében akár évekre is bevonhatják a jogosítványát.

Kabait vasárnapra virradóra a Margit hídnál érték tetten a rendőrök, akik közúti ellenőrzés keretén belül igazoltatták a parodistát. Kabai a Borsnak elmondta, eszébe sem jutott, hogy sofőrszolgálatot hívjon.

„Két korsó sör a bűnöm, ami jóval a vezetés előtt csúszott le. Fellépésünk volt szombaton, akkor volt az a tikkasztó forróság. A hakni előtt és után is megittam egy sört.

Körülbelül hat órával később ültem autóba. Komolyan mondom, nem gondoltam, hogy maradt alkohol a szervezetemben.

Már csak a meleg miatt sem. Mindig igényelek sofőrszolgálatot, ha iszom, most eszembe sem jutott, hogy szükségem lenne rá. Tanultam belőle, legközelebb maradok az alkoholmentes italoknál. A legnagyobb döbbenetemre a helyszínen vették el a jogsimat. Eljárást indítottak ellenem, most várom a határozatot. A hétköznapok Pesthez kötnek, viszont én a vonzáskörzetében élek, nehéz lesz megoldani a közlekedést” - árulta el Kabai korábban a Borsnak. 

Egyelőre még nem tudni, mennyi időre ugrott Kabai vezetői engedélye, a bírósági határozatot ugyanis nem kapta kézhez, de egy időre biztosan elfelejtheti a vezetést. 

Büntetőeljárás esetében egy hónap és tíz év között van a vezetéstől való eltiltás

- mondta el a lapnak dr. Újvári Zoltán ügyvéd.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?