SZTÁRDZSÚSZ

Szolnoki Péter életre szóló döntést hozott

Szolnoki Péter kirobbanó formában van, de tesz is ezért.
  • Szerző: Angie

Ritkán beszél a magánéletéről a Bon-Bon énekese, most mégis őszintén mesélt. Tíz évvel ezelőtt szinte már Szolnoki Péter halálhírét keltették, annyira lefogyott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Látszott rajta, hogy komoly betegsége volt: a Bon-Bon énekese epevezeték-szűkülettől szenvedett, s csak négy évvel ezelőtt került műthető állapotba. A magánéletében is történtek változások, húsz évnyi házasság után hat éve vált el, ami szintén megviselte a zenészt. Azóta szerencsére jól van, de tudja, mostantól jobban oda kell magára figyelnie.

„Akkor szerencsém volt, hogy kiváló orvosok kezeltek. Mindig is tudtam, hogy lelki okok miatt betegedtem meg. Sok gyógymódot kipróbáltam, rendszeresen sportolok, igyekszem minden helyzetben lelkileg is kiegyensúlyozott maradni. A harag és az elfojtás, ami a méregtelenítő szervekre is rossz hatással van. Ezek betegítettek meg. Ma már igyekszem sok mindent elengedni, már nem veszek mindent úgy a lelkemre. Pedig szívember vagyok, ha nem az lennék, nem is tudnék olyan számokat írni, mint amilyenek eddig megszülettek” – vallotta be Szolnoki Péter, aki a -nak elárulta, az utóbbi időben igazi jófiú lett.

Egy éve már, hogy nem nézett a pohár fenekére, aminek egyik legfőbb oka, hogy májusban 50 éves lesz. „Az ember, amikor már közeledik az ötvenhez, kezdi érezni, hogy mi tesz neki jót és mi nem. Ezért több mint egy évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy az alkohol már egyáltalán nem tesz jót nekem. Azóta egy kortyot sem ittam, és jól is esik. Sokkal jobban érzem magam. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ez már nem nekem való. Valljuk be, hogy zenészként, annak idején mi megittuk a kenyerünk javát. Rengeteg bulink volt, és amikor elmentünk egy fellépésre, mindig megkínáltak minket valamilyen itallal. Nyilván nem volt szívünk visszautasítani. Viccet félretéve, így teltek az évek, és rájöttem, hogy nem szeretném ezt tovább folytatni” – jelentette ki határozottan Szolnoki Péter, aki tiszta fejjel, ép lélekkel veti bele magát a munkába idén.

A minap jelent meg a legújabb Bon-Bon-dal, Music Taxi címmel, de az év első két hónapjában Nagy Lajos királyunkról szóló történelmi musicalt is komponál, melyet Sárkányszív címmel májusban mutatnak be.

 

És ezeket olvastad már?