SZTÁRDZSÚSZ

Spanyolországban gyűjt erőt Korda György

Nem is kezdődhetett volna jobban az év Korda György számára! A táncdalénekes fogta magát és feleségével, Balázs Klárival messzire szöktek a hideg elől. Egy teljes hónapra Spanyolországba, egész pontosan Alicantéba költöztek. A téli vakáció a tavaly többször gyengélkedő Korda egészségének is nagyon jót tesz!
  • Szerző: R.S.

Valóságos gyógykezelésen vesz részt Spanyolországban Korda György, Alicantéban ugyanis rendkívül magas a levegő sótartalma, azt pedig már az ókorban is tudták, hogy az ilyen levegőnek gyógyító ereje van. A sóbányákban dolgozó munkásoknál ugyanis nem alakult ki tüdőbetegség. Így a 81 éves énekes a természet erejével regenerálódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balázs Klári és Korda György
Fotó: Markovics Gábor

„Nekünk, énekeseknek különösen jót tesz a magas sótartalmú levegő, hiszen gyulladáscsökkentő hatása van, tisztulnak a légzőjáratok. Nekem nagy szükségem van arra, hogy évente legalább egyszer alaposan feltöltődjek, ugyanis rengeteg fellépésünk van Klárival, nagyon sok energiára van szükségem. Január elején érkeztünk egy egész hónapra. Ilyenkor semmi mást nem csinálok, csak pihenek és nagyokat alszom” – mondta a -nak Korda, akinek tavaly sajnos voltak gondjai az egészségével.

A Bors számolt be arról tavaly júniusban, hogy Kordának egyik fellépése közben le kellett mennie a színpadról, mert nem érezte jól magát, egy néző szerint fáradtnak és dekoncentráltnak tűnt. A Borsnak később elmondta, mi volt a baj.

Mostanában igyekeznek minket hűteni a színpadon, ami bizony nekem nem a legjobb. Ettől rosszul érzem magam, mivel hirtelen megcsap a hideg, és ez igen kellemetlen. Ez meg tudja szédíteni az embert, nem beszélve arról, hogy a torkomnak és a hangomnak sem tesz túl jót. Egy másfél órás koncert valóban embert próbáló, ezért most elárulok egy igazi titkot: mostanában lemegy fél óra a koncertből, és utána én eltűnök pár számra, mert muszáj, hogy kipihenjem magam. Ilyenkor bedobom a csodafegyveremet, Klárikát. Ő egy kislány energikusságával énekel el addig pár dalt, amíg én iszom egy picit, ülök, pihenek. Mikor már jobban érzem magam, visszatérek a színpadra, mintha mi sem történt volna„ – nyilatkozta a napilapnak még tavaly nyáron.

A házaspár minden bizonnyal azért döntött a hosszú téli vakáció mellett, mert télen még kevesebb a fellépésük és ilyenkor erőt tudnak gyűjteni a tavaszi-nyári szezonra, amikor rengeteg helyre hívják őket.

”Szerencsénk volt, hogy egy egész hónapra el tudtunk jönni. Itt most húsz fok van és verőfényes napsütés. Rengeteget pihenünk, de persze azért megnézzük a nevezetességeket is és kipróbáljuk a helyi ételkülönlegességeket„ – árulta el a -nak Korda felesége, Balázs Klári, hozzátéve, hogy még szívesen maradnának, de hamarosan haza kell jönniük, mivel február 7-én nyílik a Korda Piano Bar.

 

És ezeket olvastad már?