SZTÁRDZSÚSZ

Sohasem tudta feldolgozni fia öngyilkosságát Andy Vajna

A producer azért költözött Magyarországra, mert az Egyesült Államokban minden elhunyt fiára, Justinra emlékeztette. Bár fiatal felesége sok örömöt vitt utolsó éveibe, azt Vajna Timi is látta, hogy szerelme sohasem békélt meg teljesen.
  • Szerző: Ripost

Andy Vajna élete tragédiájáról mesélt a producer özvegye a Blikknek. A producer skizofréniában szenvedő fia 2007-ben öngyilkos lett, és ezt Andy sosem tudta feldolgozni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mindig éreztem rajta, hogy amit mutat a külvilág felé, az nem teljesen igaz, gyakran szomorúságot fedeztem fel a szemében. A fia halálát sose tudta feldolgozni” – nyilatkozta Vajna Tímea.

Fotó: Ripost

Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál főszervezője és Vajna jóbarátja szerint is a producer a fájó emlékek miatt költözött vissza Magyarországra.

„Mivel Los Angelesben minden Justinra emlékeztette Vajnát, inkább Budapestre költözött” – mondta korábban Bunyik.

Justin 26 évesen önkezével vetett véget az életének. Vajna egykor egy interjúban elárulta, hogy nagyon közel állt hozzá. A producer úgy vélte, azért választhatta ezt az utat a fia, mert nem akarta, hogy a szülei szenvedjenek miatta.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Vajna Tímea mindig próbálta humorral jobb kedvre deríteni a férjét, amikor Andy valamiért elkomorult.

Tímea 2010-ben ismerkedett meg későbbi férjével a producer éttermének megnyitójakor. Vajnának hamar megtetszett a bolondos fiatal lány, aki az első, a szép szemeit dicsérő bókot egy bandzsítással ütötte el. A barátok elmondása szerint Tímea megfiatalította és boldogságot vitt a napjaiba.

„Megpróbáltam mindig elterelni a figyelmét vidámsággal, humorral jókedvre deríteni őt, és annyiszor átölelni, ahányszor csak akarta. Sokat nevetett a vicceimen, csillogó szemmel figyelte minden mozdulatomat. Imádta, amikor másokat utánzok, ezt a barátnőim is tanúsíthatják. Imádják, hogy ilyen bolondos vagyok. Sajnos, Andy sok álbarátot igazinak hitt, akik megpróbálták kihasználni a jóságát” – tette hozzá a Blikknek az özvegy.

 

Készül a producer utolsó filmje

Nem készült a halálra, így filmes tervei is voltak még Andy Vajnának: Puskás Ferenc életét akarta vászonra vinni.

„Elkészült a forgatókönyv, amit Joe Eszterhas, az Elemi ösztön írója írt. Kiküldtem pár amerikai forgalmazónak is, amerikai rendezők már bejelentkeztek nálam, hogy ők szeretnék megcsinálni a filmet. Andy Colin Farrellt szerette volna főszereplőnek. A film jogai nálam vannak, úgyhogy mindenképp szeretnék egy Andyhez méltó filmet csinálni, de ez még a jövő kérdése. Jelen pillanatban nem tudom még, hogy mi történik velem Amerikában, meg úgy egyáltalán” – mondta Vajna Tímea.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékes vonalról is hívható, mindegyikről ingyenes.

És ezeket olvastad már?