SZTÁRDZSÚSZ

Schmuck Andor megkapta a koronavírus elleni oltást, le is fotózták közben

A Tisztelet Társaságának elnöke sose gondolta volna, hogy egyszer előny lesz a krónikus betegsége.
  • Szerző: Doris

Február második hetében az AstraZeneca vakcinával megkezdődött a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása is, így az 50 éves Schmuck Andor is megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schmuck Andor megkapta a koronavírus elleni oltást

Fotó: Ripost

„Sosem gondoltam volna, hogy előny lesz, hogy krónikus beteg vagyok! Így legalább túlestem az első oltáson, márciusban jön a következő. Nem fájt egyáltalán, meg sem éreztem a tű szúrását. Köszönöm dr. Patkós Róbert szakszerű bökését” – üzent a -on keresztül a politikus.

 

Okleveles szakápoló lett

Schmuck Andor azon a véleményen van, hogy az életben elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és tanulás. A nyugdíjasok védőszentjének kikiáltott politikus még a koronavírus-járvány első hulláma alatt iratkozott be egy OKJ-s képzésre. Célja az volt, hogy okleveles szociális gondozó legyen, és ez sikerült is!

Andor kedden mosolyogva vette át a bizonyítványát, a vizsgáról pedig a -nak mesélt.

„Az első hullám kezdete óta intenzíven segítünk az időseken. Sokáig nem tudhattuk még, hogy mi lesz a védőoltással, az viszont egyértelmű volt, hogy a nyugdíjas otthonokba csak szakápolók mehetnek be. Így jött az ötlet, hogy elvégzek egy ilyen tanfolyamot. Márciusban jelentkeztem az egyéves képzésre, februárban volt esedékes a záróvizsga. A szakmai gyakorlatot is teljesítettem és tényleg azt mondom, le a kalappal a szociális gondozók előtt” – mesélte akkor.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?