SZTÁRDZSÚSZ

Pirner Alma kiakadt, mert nem szoptathatott

A rúdtáncbajnok szembesült minden szoptatós anyuka problémájával: otthonról kimozdulva még a mosdókban sem tudják megetetni a babáikat, mert nem engedik az alkalmazottak, vagy csak nincs rá hely.
  • Szerző: The_M

Az Édes Élet talán először mutatott be egy valódi, hétköznapi helyzetet, amivel rengetegen szembesülnek, és aminek már régen meg kellett volna oldódnia.

Történt ugyanis, hogy Pirner Alma férjével és kisfiával a budapesti Vörösmarty téren sétáltak, és a rúdtáncos szerette volna megszoptatni a kis Alent, mert otthon hagyták a tejet. Csakhogy sehol nem találtak egy bababarát vendéglátó egységet, sőt még olyat sem, ahol legalább a mosdóba el tudtak volna vonulni. Mindezt az ország egyik legforgalmasabb és legfelkapottabb helyén.

Végül kénytelenek voltak autóba ülni, és kilométereket utazni, hogy a baba ehessen. A helyzet érthetően felháborította Almát, hiszen nem a melleit akarta mutogatni nyilvánosan, csak a világ legtermészetesebb dolgát tenni, szoptatni.

Persze lehet azzal jönni, hogy mindig úgy kell intézni az időbeosztást, hogy etetéskor otthon legyünk, vagy vigyünk magunkkal cumisüvegben tejet. De ez nem mindig megoldható, vagy egyszerűen csak keresztbe vágja valami az időbeosztásunkat.

De amúgy is érthetetlen, hogy a mai világban, miért olyan nagy luxus, ha gondolnak az éttermek, a kávézók vagy a plázák arra, hogy legyen egy kis privát terület, ahol nyugodtan lehet szoptatni. Egy szoba, ahol az erre érzékenyeket sem zavarja a látvány, és az anyukákat sem bámulja senki. Olyan jó lenne, ha erre is születne megoldás, mint annyi más társadalmi igényre. Hiszen szerencsére egyre több a mozgáskorlátozottaknak szánt parkolóhely. A gyalogátkelőknél sok helyen a lámpák már hangjelzéseket adnak a gyengén látókat segítve. Sőt, lassan már az égen is lesz bicikliút, mert sokan szót emeltek érte. Szoptatni miért nem lehet nyugodtan az otthonunkon kívül?

Alma kálváriáját 12:51-től láthatjátok a videóban!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?