SZTÁRDZSÚSZ

Pataky Attila: Nem értem, hogy aki olyan bűnöket tett, mint Gyurcsány, hogyan lehet még szabadlábon

A zenész megosztotta erős véleményét az ország első politikai krimijének megtekintése után. Hatalmas sikert aratott az Elk*rtuk című film.
  • Szerző: Ripost

Szerdán este mutatták be a Corvin moziban az ország első politikai krimijét, az Elk*rtuk című filmet. Az alkotás óriási sikert aratott a premieren. Számos híresség is részt vett a bemutatón, hogy megnézhessék Kálomista Gábor filmjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jegyeladások alapján az őszödi beszéd utáni eseményeket feldolgozó film érdekli legjobban a magyarokat mozinézőket, már szinte alig lehet rá jegyet kapni! A Bors Pataky Attilát kérdezte a premier után.

Pataky Attila

Pataky Attila
Fotó: MegaFilm

„Erőteljes témát boncolgat a film. Az én korosztályom megélte a 2006-ban történteket és valahogy úgy érzem, még ennél is drámaibb dolgok történtek akkoriban. Nem lehet visszaadni azt a tragédiát, ami akkor történt” – árulta el érzéseit az énekes a Borsnak.

Pataky Attila egyébként még percekkel a film befejezése után is a hatása alatt állt a látottaknak.

Mestermű született

Mestermű született
Fotó: MegaFilm

„Hatalmas kérdés számomra, hogy valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon mi több, hogy lehet még mindig a politikai szférában. Egy olyan politikus, aki a saját népe ellen dolgozott éveken keresztül, hogy lehet még mindig közszereplő?! Ez a téma még annál is több, mint amit tegnap a vásznon láttam. Sokkal több fájdalom, sokkal több gyűlölet. Mindezek ellenére ez tipikusan egy olyan téma, amiből jó és kellett is filmet csinálni. Meg kell ismertetni ezt az időszakot a fiatalabb korosztállyal, kell, hogy tudják, mit éreztünk akkoriban, amikor megtudtuk, hogy tudatosan vertek át minket az ország miniszterelnöke” – tette hozzá Pataky.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?