SZTÁRDZSÚSZ

Világhírű színésznő adott erőt Pásztor Erzsinek a rák leküzdéséhez

A színésznő néhány évvel ezelőtt nagyon nehéz időszakon ment keresztül, amikor megküzdött egy súlyos betegséggel. Azonban a bajban is megőrizte a humorát.
  • Szerző: e.j.

Híres szinkronszerepe segítette át évekkel ezelőtt az élete nehéz időszakán Pásztor Erzsit. A Kossuth-díjas színésznő a Downton Abbey című sorozatban kölcsönözte a hangját Maggie Smith-nek, aki a széria özvegy grófnéját, a mindig pikírt de elegáns idős asszonyt alakította. Pásztor Erzsi nem tagadja, imádta a szinkronszerepet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pásztor Erzsi mindig megőrzi a legendás humorérzékét

Pásztor Erzsi mindig megőrzi a legendás humorérzékét
Fotó: Markovics Gábor

A Downton Abbey hat évadon keresztül szórakoztatta a nézőket, 2010-től 2015-ig. A sorozat világszerte akkora siker lett, hogy 2019-ben egész estés mozifilmmel folytatódott tovább a kaland, a rendező, Julian Fellowes pedig a napokban bejelentette, hogy idén karácsonykor érkezik a következő rész.

Pásztor Erzsi a Metropol munkatársától tudta meg a hírt, ami nagyon boldoggá tette. Főleg, mert a sorozatbeli szinkronszerepe és a legendás humora segítette át élete egy nehéz időszakán, amikor daganatos betegsége miatt utókezelésekre kellett járnia a kórházba.

„Emlékszem, hogy volt egy olyan rész, amikor a grófné unokája, Mary egy olyan férfivel volt együtt, akit a grófné ki nem állhatott. Egy idő után a férfi elment, és elbúcsúzott tőle, és azt mondta neki: „Nem találkozunk többet”. Erre azt válaszolta a grófné: 'Megígéri?' Én ebben az időben jártam az Orczyba kezelésre, és az utolsó napomon az özvegy grófné hangján odaszóltam az egyik nővérnek, aki ugyanezt mondta nekem. „Megígéri?” Ebből tudtam, hogy szeretik a sorozatot és az általam szinkronizált karaktert, mert a nővér rögtön tudta, mire utalok! Nagy örömmel töltenek el az efféle visszaigazolások” – árulta el nevetve a Metropolnak Pásztor Erzsi.

A színésznő egyébként is nagyra tartja külföldi kolléganőjét, aki igazi legendának számít a szakmában: Maggie Smith kétszeres Oscar-díjas, négyszeres Emmy-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas, valamint ötszörös BAFTA-díjas angol színésznő, aki több világsikerben is feltűnt.

Ő játszotta a Harry Potter-filmsorozat szigorú tanárnőjét, Minerva McGalagony professzort is, ezzel gyerekek milliói és egy új generáció elvitathatatlan kedvencévé vált. Híres szerepei közé tartozik a Copperfield Dávid életéről készült filmben nyújtott alakítása, az Elvált nők klubja, az Apáca show és a Hölgyek levendulában filmben vállalt főszerepe is.

„Maggie Smith egyszerűen csodálatos színésznő! Elképesztően örülnék, ha valóban szerepelne az új Downton Abbey-filmben, mert nagyon szerettem őt szinkronizálni ebben a szerepében. Ő mondta a legjobb poénokat, ő volt a legjobb karakter. Az a finom, maliciózus beszéd, ahogy a szerepe szerint véleményt alkotott a többi szereplőről… Nagyon elegánsan játszotta el az özvegy grófné szerepét! Ha ismét felkérnek a szinkronizálására, örömmel vállalom” – mondta a színésznő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?