SZTÁRDZSÚSZ

Nézd meg te is II. Erzsébet királynő megindító karácsonyi beszédét

Próbálta kiemelni a nehézségekkel teli év pozitívumait.
  • Szerző: Doris

II. Erzsébet királynő december 25-én megtartotta szokásos évértékelő beszédét. A brit uralkodónő a nehézségek ellenére igyekezte kiemelni azokat a dolgokat, amiért hálás lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

Optimistán megjegyezte, hogy a világjárvány a sok negatív következmény mellett lélekben összehozta az embereket, így külön dicséretet mondott a brit nemzetnek a hozzáállásáért és kitartásáért.

Figyelemreméltó, hogy egy év, amely elkülönített minket, közelebb is hozott egymáshoz” - fogalmazott.

„Az Egyesült Királyságban és az egész világon az emberek csodálatosan megfeleltek az év kihívásainak, ezért pedig annyira büszke vagyok...” - tette hozzá. Külön köszönetet mondott még az orvosoknak és az ápolóknak az áldozatos munkájukért és kitartásukért, a karácsonnyal kapcsolatban pedig felelevenített egy jézusi példázatot, miszerint:

A jó szamaritánusok az egész társadalomban megjelentek, akik nemtől, fajtól vagy származástól függetlenül mindenki iránti gondoskodást és tiszteletet tanúsítottak, emlékeztetve minket arra, hogy mindannyian különlegesek és egyenlők vagyunk Isten szemében.”

Megemlített még a köztük élő hétköznapi hősöket, akik mások életét sajátjuk fölé helyezve segítették ki társaikat a nehéz időszakban.

„Számomra ez a remény forrása a nehéz és kiszámíthatatlan időkben” - mondta beszédében a királynő.

 

És ezeket olvastad már?