SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, mi történt Vujity Tvrtko gyerekeivel

Talán még a világjáró riporter sem számított arra, hogy ez bekövetkezik!

Különleges felkérést kapott Vujity Tvrtko két fia. A riporter nagyobbik gyerekeit, Benjamint és Barnabást többen is megkeresték, hogy amíg édesapjuk előadást tart külföldön, addig ők iskolásoknak meséljenek elképesztő kalandjaikról - írta meg a Blikk.

Legutóbb például egy Sri Lanka-i magyar árvaházban jártak. Fő feladatuk az volt, hogy népszerűsítsék a "Fogadj örökbe egy tesót" elnevezésű programot, emellett pedig angolul tanították a szingaléz és a tamil gyerekeket.

"Sokat játszottunk velük, de kaptunk képzést előtte, hogy miként tudjuk ebbe belevinni a nyelvtanulást. Nagyon kedvesek velünk, érdeklődőek. A tanítás előtt voltunk egy elefántfürdetésen is, ahol meg is etethettem egyiküket. Azt hiszem, lesz miről mesélni az előadáson, amit most az amerikai iskolatársaimnak csinálok. Bár nem lesz egyszerű, mert sokan azt sem tudják, hol van Magyarország, nemhogy Sri Lanka"

– mesélte a lapnak Benjamin, aki testvérével, a 13 éves Barnabással együtt  nagyon élvezik az új kihívást.

Tvrtko persze rendkívül büszke fiaira, hiszen egész kiskoruktól kezdve arra nevelte őket, hogy nyissanak más kultúrák fel.

"Nekem mindig is az volt a fontos, hogy az én magyar fiaim megismerjenek más kultúrákat, tisztában legyenek más vallásokkal, hagyományokkal. A sárpogácsa pékségtől a Fehér Házig sok helyen voltunk, és még megyünk is, mert hiszem, hogy ez a közös nagy kaland pénzben nem mérhető tapasztalatokat hoz a srácok életébe. Emellett az is fontos, hogy Benji és Barnus megmutassa a kortársainak, hogy akár a gyerekek is segíthetnek"

- fejtegette a világutazó riporter.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?