SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, hol dolgozik most Nick Árpi, a világ legerősebb embere

Nick Árpi 40 éves erőemelői karrierje során összesen kétmillió-kétszázezer tonnát emelt meg, nem csoda, ha 67 éves korára elfáradt. Élete már nem arról szól, hogy repülőket, hajókat és kamionokat húz el foggal.
  • Szerző: Doris

Nick Árpi élete négy éve teljesen megváltozott. Akkor, egy hátsérülés miatt be kellett látnia, hogy a teste már nem bírja azt a kőkemény fizikai terhelést, mint fiatalabb korában. Egyszerűen elfáradt. Talán sorsszerű, hogy pont ezután a felismerés után hívták el Kispestre, hogy tartson egy tornaórát. Ez olyan jól sikerült, hogy Árpi azóta rendszeresen tornáztatja a helyi idősek otthonának lakóit, akik imádják őt.

Fotó: Facebook

„Minden héten nagyon várják, hogy menjek és én is szeretek velük lenni. Érdekes, mennyire más ez, mint hatalmas erőt kifejtve elhúzni foggal egy hajót vagy egy vonatot. Akkor vicsorogtam, eltorzult az arcom. Most egész mást csinálok, de nagyon élvezem. Az idősek csak úgy hívják: zenés matiné Árpival. Magnóról szólnak a dalok, úgy tornázunk körülbelül negyvenöt percet. Ennyi nekik is elég és nekem is„ – kezdte nevetve a -nak Árpi, aki persze tudja, hogy az időseknek speciális gyakorlatokat kell végrehajtaniuk. Sokan közülük ugyanis már csak járókerettel tudnak közlekedni, vagy már kerekesszékbe kényszerültek.

Fotó: Nick Árpi

Ha érdekel, pontosan milyen módszerrel tornáztatja meg Árpi a nyugdíjasokat, keresd a szerdai lapszámát!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?