SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el: ebből éltek kedvenceink, mielőtt sztárok lettek

Összeszedtük néhány celebet, akik meglepő hétköznapi szakmát ûztek, mielőtt belecsöppentek a rivaldafénybe.
  • Szerző: bdf

Bár a hazai hírességek élete nyitott könyvként hever a nagyközönség előtt, ritkán olvashatunk arról, hogy eredetileg milyen iskolai papírjuk van.

Majka érettségi helyett villanyszerelőnek tanult

A TV2 népszerű műsorvezetője ma is bánja, hogy szakmát tanult érettségi helyett. Egyik korábbi interjújában elmondta, jó lett volna, ha akkoriban valaki észhez téríti, és a villanyszerelés helyett a felvételire buzdítja. "Sokkal nyugodtabb lennék, ha orvosi diplomám lenne" - árulta el korábban egy internetes oldalnak Majka, aki egyébként sosem gyakorolta a szakmáját. Ezt valószínűleg cseppet sem bánja, hiszen rapperként és műsorvezetőként sokkal nagyobb karriert futott be.

Joshi Bharat hivatásos bábművész volt

Az indiai származású műsorvezető nem mindennapi szakmával büszkélkedhet, huszonnyolc évet töltött bábművészként az Állami Bábszínháznál. Évtizedekkel ezelőtt, amikor Magyarországra érkezett, sikeresen elvégzett egy négyéves bábszínészképző tanfolyamot. Majd rögtön munkába is állt. Mivel nem tudott jól magyarul, kezdetekben kisebb szerepeket bíztak rá, mint például Süsü farkának mozgatását, de később már főszerepeket is kapott. A műsorvezető, saját bevallása szerint, sosem szégyellte eredeti szakmáját, szívesen gondol vissza azokra az időkre.

Judy édesanyja nyomdokaiba lépett

Mielőtt mikrofont ragadott, és a Groovehouse énekesnőjeként hírnevet szerzett magának, varrónőként kereste a kenyerét. Mivel Judy édesanyja is a szakmában dolgozott, kézenfekvő volt, hogy a középiskolás lány is ezt a mesterséget választotta. A most negyvenhárom éves popsztár, miután papírt is szerzett, belekóstolt divattervezésbe is, de sosem tagadta, hogy kislány kora óta a színpadra vágyott. Bár az álma azóta beteljesült, elmondása szerint olykor még ma is leül a varrógép elé, hogy maga alakítgassa a holmijait.

Műkörmösként dolgozott Kulcsár Edina

A világ második legszebb nője, Kulcsár Edina eredetileg kéz- és lábápoló, műkörömépítő végzettséggel rendelkezik. Edina már tizenhárom éves korában autodidaktaként kezdte el tanulni a szakmát, de később papírt is szerzett belőle. Bár Edinát is teljesen elnyelte a bulvár világa, szerepelt az Édes Életben, majd az Ázsia Expresszben, és műsorvezetőként is kipróbálhatta magát, bevallotta, felmerült benne, hogy saját vállalkozást nyisson, ami akár eredeti szakmájához is kapcsolódhatna. De ez a terv nem most valósul meg, hiszen Edinára most egy nagyobb feladat vár: hamarosan anyai örömök elé néz.

És ezeket olvastad már?