SZTÁRDZSÚSZ

Nagy a baj: mindenki csak találgat, mi történt Rékasi Károllyal

A pszichológus szerint a színész nem tudja kezelni a feszültséget. Ez pedig nem segíti a gyógyulását.
  • Szerző: BDF

Pár perc után vetett véget a József Attila Színházban tervezett talkshow-nak szombaton Rékasi Károly, aki Verebes Istvánnal beszélgetett volna. 

A színészt feltehetően az érdeklődés hiánya borította ki. A teátrum kávézójába meghirdetett eseményre szervezési hiba miatt csak elenyésző számú néző jelent meg.  Hogy mi lehetett a valódi ok, amiért ilyen hamar elszakadt a cérna? A Bors szakértő véleményét kérte.

Az biztos, hogy sokat szenvedett az utóbbi időben, a válása, balesete miatt tele van diszkomfortérzéssel

– kezdte Rusz Edit pszichológus, családterapeuta.

A színész két éve szenvedett súlyos balesetet motorjával, szerepeit vissza kellett mondania, a gyógyulás elhúzódott. Az utóbbi időben azonban több jó dolog is érte. Nemrég visszatért a színpadra. Válása után magánélete is rendeződött, Pikali Gerdával boldog párkapcsolatban él. A történtek alapján mégis úgy tűnik, nem elégedett. A szakember pedig attól fél, Rékasi önmagának is árthat.

Segítené a gyógyulását, ha pozitívabban állna hozzá a dolgokhoz. A pszichológus szemével azt látom, hogy lelki mélyrepülésben van, annak ellenére, hogy az állapota javul.

"A baleset előtt minden jól ment, most pedig nem tudja elviselni, hogy nem tud úgy teljesíteni, ahogy szeretne. Nem tudja kezelni a feszültséget, ezt a pszicholó­giában úgy hívjuk, regresszióba megy át. Szélsőségek irányítják, úgy viselkedik, mint egy lázadó kamasz."

És ezeket olvastad már?