SZTÁRDZSÚSZ

Lagzi Lajcsi visszatért Gesztesi sírjához: sosem felejti el barátját

Egy ország gyászolja az 56 éves korában elhunyt Gesztesit, akinek ugyan voltak mélypontjai, mégis mindig talpra állt.
  • Szerző: Ripost

Gesztesi Károly tele volt tervekkel, mégis megtörtént a baj. Egy közeli ismerős szerint sejteni sem lehetett, hogy mi fog történni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Én még aznap is beszéltem vele, remekül érezte magát, sietett vizsgázni a Szent Pál Akadémiára, ami végül sikerült is„ – mesélte egy barátja a HOT! magazinnak. „Vizsga után moziban volt a fiaival, aztán sietett, hogy elérje a buszt, ami a kollégákkal vitte volna a szegedi előadás helyszínére. Sajnos nem ért oda, mert útközben rosszul lett.”

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A neve elhallgatását kérő barát elárulta, hogy az utóbbi időszakban Gesztesi nagyon sokat dolgozott.

„Rengeteget dolgozott az elmúlt időszakban, több embernek is sok lett volna, de mindig derűvel viselte. Volt, hogy naponta több száz kilométert autózott vagy buszozott, próbákra, előadásokra ment. Megesett, hogy délután két-három óra felé ment érte a busz, és éjjel kettőre vagy még későbbre ért haza. Mindent igyekezett előteremteni a családja számára„ – vallotta be a jó barát.

A tragédia előtt is előadásra sietett a színészlegenda, ám már nem ért oda. Bánfalvy Ágnes, a Bánfalvy Stúdió igazgatója megtörten nyilatkozott:

Mindig mondják, hogy mindenki pótolható, de ez nem így van. Karcsi nem! Egyelőre nem tudom, mi lesz a darabok sora. Nehéz egyáltalán múlt időben beszélnem róla” – vallotta be. „Mi hagytuk egymást élni, sokszor mondta, hogy nagy biztonságot ad neki ez a közeg. Szinte több időt töltöttünk egymással, mint a családunkkal.„

Alig egy héttel a temetése után pedig újra trombita szólt Gesztesi Károly sírjánál.

„Ezt a dalt még el akartam neki játszani. Kikívánkozott belőlem, ki kellett fújnom magamból a fájdalmamat” – mondta Galambos Lajos, aki a január 4-én elhunyt színművész múlt csütörtöki temetésén az Il Silenzio című dalt játszotta el. „Még sosem zenéltem olyan nehéz szívvel, de most másról volt szó. Nemrégiben történt, hogy éjjel 11-kor felhívott és megkért, menjek át hozzá Várgesztesre. A feleségem csodálkozott, de megértő volt, és annak az estének az emléke örökre bennem maradt. Karcsinak lelki problémája volt, amiről nem fogok beszélni, megőrzöm a barátom titkait, de azon az éjszakán ezt a Mi muzsikus lelkek című dalt is elénekelte, méghozzá olyan átéléssel, ami nagyon meghatott„ – árulta el Lajcsi a Blikknek.

„Most picit könnyebb a lelkem, jobb így itt lenni, közvetlenebb, de elengedni még mindig nem tudom... És sosem fogom”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?