Létrehozva: 2020.03.12.

Így védekeznek a babát váró sztárpárok a koronavírus-járvány ellen

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet egyre komolyabbá válik Magyarországon, veszélyhelyzetet hirdetett ki az operatív törzs. Az elmúlt napokban tíz fölé emelkedett a megbetegedések száma. Érthető módon a várandós kismamák és párjaik is nagyon aggódnak. Összeállításunkból kiderül, ki milyen módon védekezik a járvány ellen.

Szerző Ripost-összeállítás

Voksán Virág fél, hogy nem lesz apás szülés

A kismama eddig nem aggódott túlzottan a koronavírus-veszély miatt, az elmúlt napok hírei után azonban sokkal elővigyázatosabb. Virág ráadásul március végén ad életet a második gyermekének, így most leginkább a szülés körülményei miatt aggódik.

Fotó: FEM3

„Közintézményben hozom majd világra a gyermekemet. Egyrészt attól is tartok, hogy elkapok ott bármit, másrészt félek, hogy odáig fajul majd a helyzet, hogy a párom nem lehet majd ott a szülésnél. Ez óriási szívfájdalmam lenne, mert az első szülésem neki is csodálatos élmény volt, ráadásul engem is megnyugtatott, hogy ott van mellettem” – mondta el a Ripost-nak Virág, akit más is aggaszt.

„Az is megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha nem lesz kórházi kapacitás és itthon kell szülnöm. Az is sokat jelentett, hogy Beni születése után a barátnőim meglátogathattak a kórházban. Lelkileg szükségem volt rá, most ez sem lesz... Nagyon elkeseredtem, mert egyedül három napig nagyon meg tud zuhanni az ember. Így most nagyon nincs kedvem ehhez az egészhez...” – fogalmazott a kismama, aki a szülés előtt a biztonság kedvéért mindent előre beszerez a gyógyszertárból, amire a második gyermeke születése után szüksége lehet.

„Nem szeretném megvárni, hogy bármi hiánycikk legyen. Emellett kerüljük a plázákat és az egyéb zárt közösségi tereket, a bevásárlást is online intézzük el, a futár pedig az ajtó előtt hagyja a csomagot” – árulta el Virág.

 

Kulcsár Edina és férje: Ha kell, otthon szülünk

Kulcsár Edina heteken belül világra hozza második gyermekét. A kismama odafigyel magára és igyekszik kerülni a pánikot a koronavírus miatt. Ebben nagy segítségére van a férje is, aki szerint be kell tartani a szabályokat.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Mi nem festjük az ördögöt a falra. Odafigyelünk a megelőzésre: többször mosunk kezet, de nem viselünk maszkot és az ölelkezésről sem mondunk le. Bízunk a kormányban, és az operatív törzs döntésében. Ha úgy alakul, hogy önkéntes karanténba kerülünk, és nem mehetünk a kórházba szülni, akkor sem esünk pánikba, majd itthon szüljük meg a babát. Biztos, hogy lesz orvosi segítségünk és mindenki más is el lesz látva, ahogy korábban is történt” – jelentette ki Csuti, aki állapotos párjával együtt rengeteg vitamint szed.

 

Király Viktorék nem utaznak

Az énekes és felesége, Anita nyár elejére várják első gyermeküket és természetesen őket is aggasztja a világban terjedő koronavírus-járvány. Viktor lapunknak elárulta, milyen óvintézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy megóvják családjukat az esetleges megbetegedéstől.

Fotó: Szabolcs László/Ripost

„Folyamatosan figyeljük a híreket és természetesen betartjuk a szigorodott higiéniai javaslatokat. Bármerre is járok, nagyon figyelek rá, hogy minimálisra csökkentsem a kontaktust más emberekkel és folyamatosan használok kézfertőtlenítőt. Ha pedig hazaérek, azonnal ruhát cserélek és Anita is ezt teszi. A szülésig pedig már biztosan nem fogunk elutazni sehová. Számomra az a legfontosabb, hogy Anita nyugalma biztosítva legyen, így nem beszéljük túl a dolgot, csak tesszük, amit javasolnak” – mondta Király Viktor.

Be kell tartani az óvintézkedéseket

Lapunk megkérdezett egy szülész-nőgyógyászt arról, milyen hatással van a koronavírus fertőzés a várandós nőkre.

„Jelenleg nincs túl sok kézzelfogható információnk arról, milyen hatással van a koronavírus fertőzés a kismamákra, illetve a magzatukra. A mostani tanulmányok alapján azt kijelenthetjük, hogy méhen belül nem fertőződik meg a magzat, azonban a világban több olyan esetről is tudunk, ahol a terhesség alatt kimutatták az édesanyánál a fertőzést. Azt is tudjuk, hogy a komolyabb légúti vírusfertőzések tekintetében, mint az influenza vagy a SARS, a várandósok veszélyeztetettebbek. Ilyen esetben ugyanaz a protokoll, mint másoknál, be kell tartani az óvintézkedéseket és az elkülönítést. A megelőzésnél pedig fontos, hogy a kismamák kerüljék a nagy létszámú közösségeket, lehetőség szerint ne utazzanak veszélyesnek nyilvánított régiókba és ne is létesítsenek kapcsolatot az onnan hazaérkező személyekkel. Emellett fontos a higiénés szabályok betartása!” – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő szülész-nőgyógyász.

Szerző Ripost-összeállítás

Ez is érdekelhet

origo.hu

Izraeli rakéta csapást mért Iránra

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

magyarnemzet.hu

Szigorúan titkos részletek kerültek bele egy orosz videóba

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Nagyon kemény..." - Tóth Andi hasonmása tarol a neten - Videó

ripost.hu

Már tisztán látszik, gigantikus aszteroida száguld a Föld felé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya