SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, nem engedte visszautazni Olaszországba a szüleit Gianni

Szülei csak látogatóba érkeztek Magyarországra, ám amikor már látni lehetett, hogy a koronavírus miatt egyre nagyobb a baj Olaszországban, Gianni Annoni úgy döntött, nem engedi hazautazni a szüleit.
  • Szerző: angie

Magyarországon még nem voltak megbetegedések, amikor a koronavírus már kezdett elhatalmasodni Olaszország északi részén. Később aztán az egész országot vesztegzár alá helyezték a járvány miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Ekkor már itthon is komoly szabályozásokat vezetett be a kormány, ám ennek ellenére Gianni Annoni úgy érezte, Magyarország jelenleg sokkal biztonságosabb, így szüleit, akik nemrég látogatóba érkeztek hozzájuk, már nem engedte hazautazni.

Az étteremtulajdonos és várandós felesége, Debreczeni Zita jelenleg születendő gyermekük és a nagyszülők egészségét óvva otthon, önkéntes karanténban igyekeznek átvészelni az elkövetkező nehéz időszakot. Gianni a -nak elárulta, a kialakult helyzet ugyan jár némi kényelmetlenséggel, mégis végtelenül hálás, amiért mindannyian együtt lehetnek.

„Február közepén érkeztek hozzánk látogatóba a szüleim. A híreket hallgatva és az Olaszországból kapott információk alapján világos volt számomra, hogy nem engedhetem vissza őket. Örülök, hogy Magyarországon vagyunk és együtt lehetünk. Persze akadnak nehézségek is, hiszen a szüleim csak egy bőrönddel érkeztek és nem számoltak azzal, hogy egy jó darabig nem térhetnek haza. Vágynak a megszokott dolgaik, rutinjuk és az otthonuk után, ami természetes, de ők is belátták, hogy jelen helyzetben nem tehetünk mást, ez a legjobb döntés” – kezdte Gianni, aki mindent megtesz azért, hogy otthon, a négy fal között is mindenki a lehetőségekhez képest jól érezze magát. Hamarosan apuka lesz, így várandós feleségére is nagy gondot fordít.

„Finom ételeket főzünk, sokat beszélgetünk, és mostanában több sorozatot is megnéztünk. Emellett persze online dolgozunk is. A tradicionális ételekkel igyekszem megteremtem a szüleimnek a saját kis Olaszországunkat. Egyébkén ez a helyzet most Zitának mindenképp kedvez. Érthető módon szeretné még jobban elsajátítani az olasz nyelvet, így most nem csak velem, de a szüleimmel is gyakorolhat. Igyekszünk pozitívak maradni ebben a szörnyű helyzetben és hálásak vagyunk, amiért együtt lehetünk. Szerencsére Zita anyukája jól van, rá a feleségem testvérei vigyáznak” – fejezte be Gianni Annoni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?