SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült az igazság: Ez a kapocs a Viszkis és Esztergályos Cecília között

Mindenki igyekezett elfoglalni magát, elterelni a gondolatait a koronavírus-járvány alatt.
  • Szerző: angie

A kerámiázás több hírességnek is segített levezeti a feszültséget az elmúlt hónapokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ambrus Attila kerámia

Ambrus Attila első foglalkozása elég pajzánra sikeredett
Fotó: Bors / Czerki Gábor

Ambrus Attiláról mindenki tudja, hogy a börtönben tanulta ki a mesterséget. Szabadulása óta a kerámiázásból él, de a járványhelyzet miatt nem tudott eljárni a vásárokba. Nemrég a nála járt, és kiderült, a koronavírus nem húzta át teljesen a számításait. Házában épp workshopot tartott olyan embereknek, akik tőle szeretnék elsajátítani a korongozás alapjait.

Fotó: Ripost

„Már egy ideje érlelődött a gondolat, de a vírushelyzet alatt be is ért. A szabályozásoknak megfelelően 10 fő alatt lehet csinálni valamit, így meghirdettünk egy workshopot és azonnal betelt. Komoly érdeklődést tapasztaltunk és márciusig telt házunk van. Nem akarok tanítani, csak egy kis rálátást adni a kerámiázásra az embereknek” – mondta a Viszkis.

Xantus Barbara színésznő

Xantus Barbara sálat köt magának
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Xantus Barbara is alkotott az elmúlt hónapokban. A színésznő kézügyességét szerinte apukájától örökölte, ami mostanság nagyon jól jött neki: kötött, rajzolt és kerámiázni tanult. Ajtókopogtatókat készített, amiket ismerősöknek ajándékozott el. „Nagyon szeretek alkotni és a kerámiázás teljesen kikapcsol” – mondta Barbara.

Esztergályos Cecília

Esztergályos Cecília
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A Mokka szerdai adásában arra is fény derült, hogy Esztergályos Cecília is imád agyaggal dolgozni, hosszú évek óta fest és kerámiázik. „Alapvetően pozitív gondolkodású ember vagyok, de éjszakánként sokat beszélgettem a jóistennel, hogy hogyan kéne átvészeli könnyebben a mostani időszakot. A türelem elengedhetetlen hozzá, de nekem a kerámiázás is sokat segített” – mesélte a művésznő, aki már meg is kapta az első oltását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?