SZTÁRDZSÚSZ

Joshi Bharat hihetetlen vallomása: elárulta, ki változtatta meg az életét

Joshi Bharat 40 éve szinte üres zsebbel, úgy érkezett hozzánk, hogy egyetlen szót sem tudott magyarul. Hofi Géza miatt kezdte nyelvünket tanulni, azóta is napi kapcsolatban van a legendás nevettető özvegyével.
  • Szerző: Ripost

Az indiai születésű televíziós műsorvezető egy számára teljesen idegen országba érkezett meg évtizedekkel ezelőtt ösztöndíjasként, zsebében pár dollárral, mert a repülőtéren a többi pénzét ellopták tőle. Egyetlen szót sem tudott magyarul, egy kabaré azonban megváltoztatta az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Czerkl Gábor / Bors

„1980 szilveszterén ment a Hofi Tiszta őrültek háza című előadása. Mindenki fetrengett a röhögéstől körülöttem, én meg csak az igen, nem, és szavakat értettem. Kértem, hogy valaki fordítson nekem, ám azt a választ kaptam, hogy ezt nem lehet lefordítani, meg kell érteni! Nagyon idegesített, hogy nem értem, mit beszélnek és min nevetnek az emberek„– mesélte Joshi az ATV Sorok között Lutter Imrével című műsorában, amelyben azt is elmeséli, hogyan illeszkedett be nálunk.

„Ma már értem Hofi humorát, az összes poénját, sőt Ady Endre és Arany János költeményeit is” – tette hozzá.

Hofi Géza özvegyét nem lepte meg a történet.

„Joshi Bharat majd húsz éve mesélt nekem erről. Szívet melengető volt hallgatni a messze Indiából származó ifjú bábművész életének alakulását. A nyelvi nehézségeit és törekvését, hogy Géza miatt tudjon magyarul, értse azokat a mondatokat, amin itt annyira nevetnek. Joshit már régen a szívembe zártam„ – árulta el a Blikknek Hofi Ildikó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?