SZTÁRDZSÚSZ

Ítélet született a balesetet okozó Vitray ügyében: ez áll a végzésben

Bár elmarasztalták és fizetnie kell, mégis nagy kő esett le a legendás tévés szívéről.
  • Szerző: Ripost

A 88 éves legendás tévés még februárban okozott balesetet, és a napokban kapta kézhez a végzést. Vitray Tamásnak pénzbüntetést kell fizetnie, és ugyan első körben a vezetéstől is eltiltották volna, ám ettől végül eltekintett a hatóság. A méltányosság érdekében Vitray levelet írt, és indokait elfogadták.

Fotó: MTI / Czimbal Gyula

„Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség. A vírusra való tekintettel azonban most nincsenek személyes meghallgatások, ezért egy kézzel írt indoklásban kellett megfogalmaznom, hogy kérem, a vezetéstől való eltiltástól tekintsenek el, mert egyedül élek, magamról gondoskodom, és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnom, csak többszöri átszállással tudnék tömegközlekedni” – mesélte a Blikknek Vitray. Kérésének végül a napokban helyt adtak. Dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd elmondta, akár hat számjegyű összeggel is számolhatott a tévés.

Vitray Tamásban nem maradt félelem a baleset óta, azóta is autóba ül, amikor el kell mennie otthonról.

„Ötvenkilenc éve vezetek, nem tudnék már újat tanulni, ráadásul pontosan tudom, hogy a baleset pusztán figyelmetlenség miatt történt” – magyarázta Vitray, aki hálás, hogy kérelme nyitott fülekre talált.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?