SZTÁRDZSÚSZ

Ijesztő: Csontkovács rakta helyre a népszerű színésznő fájó gerincét

Mindent megtesz, sokszor még a testi épségét is kockáztatja, hogy a próbák alkalmával a legjobbakat hozza ki magából.
  • Szerző: BDF

Különleges, itthoni színházban még nem látott előadással készül Schell Judit és Finta Gábor. A hamarosan bemutatásra kerülő darab Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című drámája alapján készül. A népszerű színésznő elárulta, mi adta számára az alapötletet egy táncos produkcióhoz.

„Régebben megfogalmazódott már bennem, hogy szeretnék egy önálló jellegű előadást, amit a saját ötleteim alapján állíthatok össze, és amiben fontos szerepet kap a tánc.  Prózai színészként végeztem, prózai színházakban játszom húsz éve, és mindig bennem volt a vágy, hogy ismét táncoljak, főleg, hogy az egész gyermekkorom ennek a jegyében telt" – kezdte a %%-nak Judit, aki bevallotta, régóta arról álmodott, hogy valódi táncos darabban szerepelhessen.

„Ezért gondoltam, hogy egy olyan előadást kellene csinálni, amelyben kipróbálhatom magam táncosként is.  Majd a sors összehozott minket Finta Gáborral. Gondolkozni kezdtünk azon, hogy miről szóljon az előadás. Akkor jutott eszembe a Gellérthegyi álmok, egy régi kedvenc  könyvem, amit már nagyjából húsz éve nem fogtam a kezemben.  Nem is tudtam, hogy akkor mi fogott meg benne, mert ennyi idő távlatában már nem emlékeztem rá. Majd hazamentem, elolvastam, és tudtam, hogy ez az a színdarab, amiben mindent megmutathatok a közönségnek, amit a színpadon szeretnék - annyira arról szól, amiről én akartam mesélni."

A Jászai Mari-díjas színésznő rengeteg próbán van túl. Nem tagadja, volt pár fájdalmas momentum is, melyek megnehezítették a felkészülést.

„Az alapigényem az volt, hogy megmozduljak.

Voltak keservesebb pillanatok, de mindig magamat hibáztattam érte, mert én akartam ezt az egészet

– mesélte nevetve a színésznő, aki azt is elárulta, az intenzív terhelés gyakran okozott nehéz perceket számára.

Volt, hogy csontkovácshoz kellett mennem, mert nem tudtam kiegyenesedni.

"Szóval voltak benne ilyen pillanatok is, de ezek mind csak hozzáadnak az egészhez.

Most is meg van húzódva a lábam, de nagyon remélem, hogy ez semmit sem vesz majd el az előadás igazi értékéből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?