SZTÁRDZSÚSZ

Így teltek az utolsó napjai Börcsök Enikőnek

Börcsök Enikő csütörtöki halálhíre az egész országot megrázta.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, a mai napon, 53. születésnapján elhunyt Börcsök Enikő, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két vesetranszplantáción esett át egy autoimmun betegség miatt, az elsőn 1997-ben, ezt követően vált a Nemzeti Vese Program nagykövetévé. Börcsök Enikőt hosszú, súlyos betegség után csütörtök hajnalban érte a halál.

Budapest, 2015. november 4.
A magyar színház- és filmmûvészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Börcsök Enikõ Jászai Mari-díjas színésznõ Budapesten, a Jászai Mari téren 2015. november 4-én.
MTI Fotó: Czimbal Gyula

„Enikő a kórházban töltötte élete utolsó napját, szerdán már egész nap aludt, de a kedvesének megengedték, hogy mellette legyen és fogja a kezét. Nagyon szerettük őt, a gyerektáborokban is mindig segített önkéntesként. Elképesztő lelkesedéssel vetette bele magát a közös munkába. Imádták a szülők, a gyerekek, kevés csodálatosabb embert ismertem. Azután is játszott, alkotott, hogy először ki kellett venni a veséjét és három évig dializálták. Óriási veszteség, hogy elment„ – mondta megrendülten a transzplantációs alapítvány munkatársa.

A azt is megtudta, úgy volt, hogy Enikő osztálya a Színház-és Filmművészeti Egyetemen tegnap akarta felköszönteni a művésznőt az 53. születésnapján. Azt tervezték, hogy az utcáról énekelnek neki, ő meg az ablakon át fogadja a gratulációkat. A sors azonban máshogy akarta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?