SZTÁRDZSÚSZ

Nem úszta meg a nádas felgyújtását Gáspár Zsolti – ezzel a büntetéssel néz szembe

Lezárult az eljárás Gáspár Zsolti ellen!
  • Szerző: Ripost

Mint a megírta, Gáspár Zsolti még márciusban felgyújtotta a házuk melletti nádast. Az eset nagy port kavart, ugyanis az égő nád közvetlenül testvére, Győzőék háza mellett volt, ráadásul az erős szél miatt a család félt, hogy a lángok átterjednek a házukra is. A helyszínre kivonultak a tűzoltók, később pedig a katasztrófavédelem vizsgálta az esetet, amelyet nemrég le is zártak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Hibásnak találtak abban, hogy szeles időben végeztem tisztasági gyújtást. Szerintem nem volt akkora a szél, de elfogadom a hatóság döntését„ – mondta Zsolti, aki negyvenezer forintos büntetést kapott, amiről a határozatot már meg is kapta. Olcsón megúszta, hiszen a Blikk szerint akár 3 millió forintos büntetést is kaphatott volna.

Az eset után Győző és családja Zsoltit okolta felelőtlen tettéért, Zsolti szerint viszont bátyja csak felfújta az ügyet.

„Igazság szerint úgy gondolom, hogy nem hibáztam, de sajnálom, ami történt. Nem akartam senkit megijeszteni vagy kárt okozni, és nem is lett belőle baj. Elfogadtam a hatóság határozatát, és innentől kezdve mindig előre bejelentem majd a családomnak és az illetékes szervnek is, mielőtt meggyújtom a nádat” – folytatta Zsolti, aki egyelőre új módszerhez folyamodott. „Most kaszával tartom rendben, én vágom az egész területet, ahogy már évtizedek óta, hogy a gyerekeim ne legyenek betegek, ugyanis allergiásak rá. Szerintem ennek az egésznek a végére pontot lehet tenni, rendezem a területet, ezzel óvom meg a saját és Győző gyerekeinek egészségét.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?