SZTÁRDZSÚSZ

Fontos döntést hozott, megtörten vallott Rékasi Károly

A színész felmondott a József Attila Színházban, mert egyetlen új szerepet sem osztottak ki rá.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken folytatódott Rékasi Károly motorbalesetének ügye, ahol a vádlottra első fokon kiszabott féléves börtönbüntetést elengedték, de kártérítést kell fizetnie a színész számára. A baleset és a négy és fél éve húzódó pere na­gyon megviselte a színészt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Nem vagyok bosszúvágyó, én csak az igazság kimondását és érvényesítését szerettem volna. Két és fél évig az életem nagy ré­szét kórházban töltöttem, négy centivel rövidebb jobb lábbal élek, és még csak most kezdődik az ügy anyagi rendezése, mert aki elütött, elismerte a hibáját, végül meggondolta magát, így a bíróság csak most tudott pontot tenni a történtek végére. Arról már nem is beszélek, hogy egy „sajnálom” sem hagyta el a száját irányomban” – kezdte a Borsnak Rékasi, aki minden erejével igyek­szik maga mögött hagyni a múltat, ám ez nem egyszerű.

„A baleset óta csak ál­momban futhatok. Ez egy nem létező dolog lett számomra. Szembesülnöm kellett azzal is, hogy a következő évadban egyetlen új darabban sincs ott a nevem. Persze érthető, hiszen egy bicegő, dülöngélve járó nyomorék – és ezzel a szóval nem minősítem, csak nevesítem magam – maximum egy idős, roggyant embert játszhat, amire köszönöm, még nem készülök. Más szerepben a sántítással vi­szont elvonhatom a néző figyelmét, így elbúcsúztam a József Attila Színháztól” – mondta kissé megtörten a színész.

„Még nem tudom, merre to­vább, de úgyis kitalálom. De bármerre is vezessen az út, az biztos, hogy a színészkedés lesz a fő csapás, hiszen nem értek máshoz” – nevetett humorát nem veszítve Rékasi.

És ezeket olvastad már?