Létrehozva: 2020.08.03.

Ez nem semmi: Egyházi személyeknek tart előadást a Viszkis

Ambrus Attila nem mindennapi felkérést kapott. Az egykori bankrabló egyházi megkeresésre eleveníti fel a múltját. Többek között arról beszél majd, hogy vallásos neveltetése ellenére hogyan vált bűnözővé.

Tizenhárom év és két hét – ennyi időt töltött rácsok mögött a Viszkisként elhíresült egykori bankrabló. Ambrus Attila a börtönben szakmát tanult, lediplomázott és keramikusként kezdett új életet szabadulása után. A kinti életben sikerült lábra állnia: családot alapított és beilleszkedett a társadalomba. Valódi karriert épített a múltjára, életéből még film is készült.

Fotó: Ripost

De hogy csinálta mindezt? Az újrakezdés, megújulás témakörökben már korábban is tartott cégeknek tanácsadást, ám most az egyháztól keresték fel.

„Az egyház részéről kaptam egy megkeresést egy kerekasztal beszélgetésre, ahol sok minden más egyéb mellett az újrakezdésről, a bűnnel való kapcsolatomról, a vallás és a bűn közötti átjárásról lesz szó. A gyerekkoromról fogok beszélni, arról, hogy hogyan kerültem a bűnnel kapcsolatba. Mi volt az a mozgatórugó, ami elindított. Arról, hogy vallásos neveltetésem ellenére mégis bűnös lettem és azóta sem tértem vissza a valláshoz. Természetesen jelen lesz egy moderátor, így célirányos kérdéseket fogok kapni. Nem készülök rá, mert szeretem a spontán dolgokat.” – árulta el Ambrus Attila, aki a bűnt igen sajátos módon értelmezi.

„Minden kultúrában más a bűn definíciója. Valahol a többnejűség elfogadott és van olyan is, ahol a vérbosszú a társadalom szerves része és nem számít bűnnek. Indiában a kasztrendszerben is más-más szabályok vannak érvényben. A diplomamunkámnak egy részét is a bűnnek a definíciójáról írtam. A bűn jogi szempontból van leginkább kidolgozva, de van egy vallási vonal is. Ilyen például a 10 parancsolat, amit szinte mindenki ismer. Ne paráználkodj, ne ölj, ne paráználkodj és így tovább... Amit én tettem az bűn volt! Jogi értelemben elvenni másét az bűn. Az, hogy a bankoktól vettem el, azt kevésbé tartom bűnnek. Mondjuk úgy, az én megítélésem szerint kis bűn, de kétségkívül, erkölcsileg és jogi értelemben is bűnöslélek vagyok” – jelentette ki Ambrus Attila, aki máig nem biztos benne, hogy a bűncselekmények elkövetése óta teljesen megtisztult, de abban igen, hogy jó úton jár. Egyéves kislányát becsülettel neveli, s bár a valláshoz nem tért vissza, mégis van hite.

„Önmagamban hiszek! Sokszor megégettem magam, ezért vagyok bizalmatlan. Nem hiszek senkiben, kivéve a kislányomban, aki még nincs elrontva. Próbálom megőrizni Anna ártatlanságát. Nem szeretném beengedni ebbe a romlott világba, amiben élünk, pedig muszáj leszek. Én addig vagyok boldog, amíg ő nem beszél” – fejezte be fanyar humorral Ambrus Attila.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Vízhordó melltartó, öngyújtós parfüm, és a nagymellű felszolgálók légitársasága - ez mind igaz

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

metropol.hu

„Hú, de szép lány!” – Sydney van den Bosch exférjére is újra rátalált a szerelem

vg.hu

Arany: egyszer az életben adódik olyan lehetőség, amit az iráni támadás hozhat

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

vg.hu

Magyar autópályák: csak most terjed el az a szokás, amit a KRESZ is előír, de Nyugat-Európában már több évtizede működik

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Rékasi Károly olyan keményen beszólt Németh Kristófnak, hogy csak kapkodjuk a fejünket

SZTÁRDZSÚSZ

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock