SZTÁRDZSÚSZ

Eladta a Michael Jacksontól kapott macit a megmentett magyar fiú

Tamás az életét köszönheti a világsztárnak, akitől a méregdrága műtéten túl egy plüssállatot is kapott 1994-ben.
  • Szerző:

Munkahelyén nem fizették ki, a családjával költözni kényszerült, gyakran a speciális gyógyszerére sincs pénze, mégsem adja fel Farkas Tamás, Michael Jackson fogadott magyar fia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A világsztár 1994 augusztusában promóciós klipet forgatott hazánkban HIStory című lemezéhez, ám a kötelezettségei előtt a Heim Pál és a Bethesda gyerekkórházba is ellátogatott, ahol megajándékozta a beteg kisgyermekeket és megmentett egy májátültetésre váró fiúcskát.

Ez a gyermek Farkas Tamás volt, a ma már kétgyermekes apuka évek óta állandó anyagi és egészségügyi problémákkal küzd. Jelenleg is munkanélküli, így a -nak elárulta, nemrég kénytelen volt eladni azt a játékmackót, amit még gyermekkorában a világsztártól kapott.

Sokáig még a gondolattól is bűntudata volt, ám a minap kénytelen volt elfogadta a felajánlott összeget. Lapunk megtudta egy hazai Michael Jackson rajongó vette meg a figurát, így szerencsére a maci jó helyre került és örökre nyomon követhető lesz.

Fotó: Tóth Ferenc

„Fontos volt nekem ez a maci, de sajnos túl kellett adnom rajta. Sokan megszóltak azért, hogy eladom, de sajnos a plüssállat nem fizeti be a csekkeket és nem ad enni a gyerekeimnek. Én is nagyon sajnáltam, mivel Michaeltől kaptam, de ha úgy vesszük, még ezzel is a családomat segítette, amiért nagyon hálás vagyok neki. Félmillió forintot kaptam érte, ami nagyon jól jött, mert az utolsó munkahelyemen nem fizettek ki, így ismét szorult helyzetbe kerültem a családommal” – mesélte Tamás, aki munkanélküliként tengeti a napjait, májproblémája miatt pedig nem erőltetheti meg magát.

„Németországban dolgoztam, de átvertek. Jelenleg 700 euróval, vagyis kb 230 ezer forinttal tartozik a cég, de úgy sejtem, hogy már soha nem is fogják kifizetni. Sajnos nem vállalhatok el minden féle fizikai munkát, mert félek, hogy megreped a májam, de a két gyerekemről gondoskodnom kell” – jelentette ki a férfi, akinek bár nincs könnyű élete, végtelenül hálás Michael Jacksonnak, akiről mindennap megemlékezik.

”Még ma sem tudom, hogy miért pont engem mentett meg, de mindennap hálát adok érte. Halottak napján gyertyát gyújtok neki. Nagyon szeretnék elmenni a sírjához is, és ha egyszer lesz annyi pénzem, felkeresném a családját. Az édesanyjának szeretném megköszönni, hogy a fia megmentette az életemet” – áradozott Farkas Tamás, aki szerencsére nincs teljesen egyedül a bajban, Michael Jackson magyar rajongói is támogatják.

Egy estére bárki megcsodálhatta a legendás mackót

December első hétvégéjén több mint 500 érdeklődő vett részt egy budapesti szórakozóhelyen megrendezett Michael Jackson show-n. A fergeteges rendezvényen Tóth Ferenc a popikonról készült portré festményeit tárta az érdeklődök elé, majd az eseményt a legjobb magyar Michael Jackson imitátor, Prince Majesty zárta fergeteges műsorával. A rendezvényt Michael halálának 10. évfordulójára szervezték, ahová a megvásárolt plüssmackót is elvitték, így bárki megcsodálhatta.

Fotó: Tóth Ferenc / Ripost

 

És ezeket olvastad már?