SZTÁRDZSÚSZ

Durván kiakadt a fiatal magyar énekesnőre Németh Kristóf: Ezt üzente!

Opitz Barbi szerencsétlenül megfogalmazott Instagram posztja miatt kelt ki magából Németh Kristóf. A színész a Ripostnak elmondta, hogy szerinte senkit nem motiválhat ezekben az időkben az anyagi haszonszerzés vagy a feltűnési viszketegség arra, hogy „baromságokat” osszon meg.
  • Szerző: BDF

Rengeteg álhír és rémisztő információ kering az interneten a koronavírus-járvány miatt, amik csak gerjesztik a pánikot. Bár a kormány és a rendőrség is azon vannak, hogy minden erejükkel visszaszorítsák a rémhírterjesztést – ami egyébként bűncselekmény – nagyon nincsen könnyű dolguk. Főleg, ha olyanok osztják azt észt, akiket bár segítő szándék vezérel, de nem tudnak releváns és hiteles információkat megosztani az emberekkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A minap egy újabb sületlenség látott napvilágot az Instagramon. Az egykori tehetségkutató-győztes, Opitz Barbara, aki több, mint 209 ezres követőtáborral rendelkezik, három százalékos hidrogén-peroxidos víz nagyobb dózisban történő fogyasztását javasolja kiváló védőpajzsként a világjárvány ellen. Ezt a bejegyzést olvasta Németh Kristóf is, aki érthető okokból teljesen kiakadt a fiatal énekesnőre. Annyira feldühítette a téma, hogy kikelt magából a Facebook-oldalán. Ezzel kapcsolatban kerestük meg a színészt.

A poszt alapvetően nem erről a tájékozatlan kislányról szól, hanem arról, hogy milyen őrült nagy felelőssége van minden művésznek, közszereplőnek és influenszernek. A rémhírek- és az álhírek terjesztése nem csupán bűncselekmény, de olyan aljas átverés is, ami a tájékozatlan emberek hiszékenységével él vissza. Sem az anyagi haszonszerzés, sem pedig a feltűnési viszketegség nem motiválhat senkit arra, hogy ordító baromságokat osszon meg. Én arra hívnám fel az emberek figyelmét, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, elsősorban a koronavirus.gov.hu oldalról. Nem házi praktikákat kell ajánlgatni, és akciós szájmaszkokat árulni...Ez számomra már a kuruzslás témaköre. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy bárki, aki felelősséget érez azok iránt, akik követik és szeretik, arra hívja fel figyelmüket, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, és hogy vigyázzunk egymásra” – fogalmazott a -nak színész.

Lapunk megkeresett egy szakértőt is, aki elmondta, hogy a hidrogén-peroxid szájon át történő bevitele igencsak veszélyes.

„A hidrogén-peroxidnak semmilyen biológiai, gyógyító hatása nincs, de rendkívül veszélyes. A szervezetebe kerülve vízre és oxigénre bomlik. Erős oxidálószer, vizes oldata pedig gyenge savként viselkedik. A peroxidokat – például a hiperolt – külsőleges fertőtlenítőszerként, illetve a szépségiparban használják. A felesleges mennyiségű peroxid károsítja testünk saját molekuláit, beleértve például a DNS-t„ – mondta el lapunknak a szakértő.

És ezeket olvastad már?